Leerlingen bezoeken hun eigen filmfestival. (Foto: SSF)
Leerlingen bezoeken hun eigen filmfestival. (Foto: SSF) Foto:

Groep Nijmeegse leerlingen verzorgt eigen filmfestival

NIJMEGEN - Een groep leerlingen van Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN), onder begeleiding van Scholieren Filmfestival, organiseert een filmfestival voor 500 medeleerlingen. Het festival is dinsdag 16 mei in LUX Nijmegen.

Scholieren Filmfestival (SFF) is een organisatie die middelbare scholen helpt hun leerlingen de kans te geven hun eigen filmfestivals samen te stellen en te organiseren, in samenwerking met lokale bioscopen en theaters. Een groep leerlingen bedenkt een festivalthema, selecteren films, maken een trailer, ontwerpen logo’s en drukwerk, verkopen kaartjes, kleden de festivallocatie aan en meer. De leerlingen van het SSgN hebben twee festivalthema’s gekozen: ‘Kleine handelingen veroorzaken chaos’ en ‘Wat is realiteit?’ De leerlingen hebben zes films gekozen, die in verschillende zalen te zien zijn. Het festival is niet toegankelijk voor het brede publiek. 

"Het Scholieren Filmfestival brengt leerlingen in aanraking met prachtige films die ze vaak niet uit zichzelf zouden kiezen. Ze leren er met een actievere blik naar kijken, waardoor ze voortaan niet alleen de makkelijkste blockbusters aankunnen", aldus SFF. "De leerlingen sluiten film echt in hun hart."