De brocante markt in een oude schuur. (Foto: Annelies de Bruin)
De brocante markt in een oude schuur. (Foto: Annelies de Bruin) Foto:

Franse sferen bij de Plack

GROESBEEK - In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei brengt wijngaard de Plack in Groesbeek je in Franse sferen tijdens een ontbijt- en/of lunch picknick in de wijngaard. 

De Plack zorgt voor een rijkgevulde picknickmand. Het enige dat je zelf hoeft te doen is een plekje zoeken in de wijngaard, waarna je op je picknickkleed kunt genieten van al het lekkers. Reserveren voor de ontbijt- en/of lunch picknick kan via www.bergendalbruist.nl. 

Op beide dagen is er een fotograaf aanwezig zodat je dit mooie moment (tegen betaling) kan laten vastleggen.

Op zondag 21 mei kun je struinen over de brocante markt. De kramen staan sfeervol opgesteld in een oude schuur. Er is muziek van 'Mannen in de war'. Daarnaast kunt u genieten van een Coq au Vin en presenteert wijngaard de Plack nieuwe wijnen. De brocante markt is gratis toegankelijk. Meer informatie www.wijngaarddeplack.nl.


Expositie werk Gerd Renshof 

PERSINGEN - Gerd Renshof exposeert donderdag 18, vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei in het kerkje van Persingen in Persingen. Hij toont zo'n 30 werken die de afgelopen twee jaar zijn ontstaan. De meeste werken zijn nocturnes: schilderijen in de nacht. Alle dagen open van 11.00 tot 17.00 uur.

Elektrisch licht in oude stadjes geeft een bijzondere sfeer en Renshof weet deze sfeer prachtig weer te geven. De 17e eeuwse schildertechniek die hij hanteert is hierbij van cruciaal belang. Zijn inspiratie krijgt hij vooral in Italië, Frankrijk en Duitsland, maar ook het verlichte kerkje van Persingen is door hem in olieverf vereeuwigd. Voor meer info: www.gerdrenshof.com.

Meezingen met Waalstappers 

NIJMEGEN - Zin om lekker mee te zingen met Waalstappers ZINGT? Zondag 21 mei vanaf 15.00 uur worden bekende hits gezongen onder leiding van Mariëlle Poelen. Het festijn is in Wijkcentrum de Ark van Oost aan de Cypresstraat in Nijmegen. "Samen zingen is heerlijk ontspannend!"

Er is plaats voor 100 deelnemers. Aanmelden? Dat kan via een mail naar activiteiten@waalstappers.nl. Deelname is gratis en iedereen mag meedoen.  Voor meer informatie: www.waalstappers.nl. 
Waalstappers is er voor mensen van alle leeftijden uit de regio Nijmegen-Arnhem. Op de website staan activiteiten waarvoor je je kunt opgeven, maar zelf iets organiseren kan ook. Er gebeurt van alles zoals lunches, concerten, borrels, filmavonden, wandelingen, fietstochten en meer.

Maria Vespers

NIJMEGEN - De Gregoriaanse Schola Karolus Magnus en Gregoriaans Koor Dukenburg olv Stan Hollaardt brengen zondag 21 mei Maria Vespers ten gehore. Dat gebeurt in de Petrus Canisiuskerk aan de Molenstraat 37 in Nijmegen. Aanvang 16.00 uur, toegang gratis.

Een Maria-, vrouw en moederverering met gezangen op het liefdes- en bruidsthema uit het Hooglied van Koning David en Koning Salomon. (Oude Testament). En lofzangen op Maria, in al haar hoedanigheden. Ook worden het Magnificat en Maria, Sterre der Zee en Salve Regina gezongen. De bijeenkomst duurt ongeveer 40 minuten. 

Repaircafé
Grootstal

NIJMEGEN - Vrijwilligers van het Repaircafé Grootstal staan vrijdag 19 mei van 13.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum de Schakel aan de Archimedesstraat 9 in Nijmegen weer klaar om uw defecte spullen te repareren. Een vrijwillige bijdrage is welkom en gebruikte onderdelen zijn tegen kostprijs verkrijgbaar.