Jos Hustings.
Jos Hustings. Foto:

'Ik ben nieuwsgierig hoe anderen denken'

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

"Ik had een gesprek in het Filosofie Café, één van de activiteiten van Waalstappers. Dat gesprek ging over muziek. Omdat ik zelf muziek componeer en speel vind ik dat al gauw een interessant onderwerp", aldus Jos Hustings. 

"Bijna vijftig jaar geleden heb ik Carmine Queen opgericht. Mijn doel met het oprichten van Carmine Queen was de vrijheid te hebben om verschillende muziekprojecten neer te zetten. Je kan de muziek van Carmine Queen beluisteren op Spotify. Ik heb toen veel in opdracht gewerkt. Uit één van die projecten is de band Kracq ontstaan. We hadden veel bekendheid in Nederland maar ook in het buitenland. Dit jaar is er opnieuw een LP op vinyl uitgebracht van Kracq. Na 40 jaar en daar ben ik best trots op!"

"Ik ben een groot fan van Richard Strauss. Maar toen ik hoorde dat hij niet oké was in de oorlog wist ik niet meer of ik hem nog wel leuk ‘mocht' vinden. Uiteindelijk heb ik besloten om hem los te zien van zijn muziek. Dus ik geniet elke dag zonder schroom van zijn muziek." 

"Er wordt in juni een te gek mooi feest gegeven op een prachtige plek in Nijmegen omdat Waalstappers vijf jaar bestaat. Ze vroegen mij of ik het leuk zou vinden om dan te komen spelen. Nou dat is natuurlijk een hele eer, dat wil ik natuurlijk heel graag. Kijk, dergelijke gesprekken kan je zomaar hebben in het Filosofie Café. Ook vind ik het leuk om met anderen over actuele gebeurtenissen van gedachten te wisselen. Ik ben nieuwsgierig hoe anderen denken. Het is gewoon leuk om samen hardop na te denken over van alles en nog wat. Het verrijkt je geest. Als je ook zin hebt om met ons mee te denken je bent van harte welkom!" Meer informatie: www.waalstappers.nl.