Expositie ‘vorm en leegte’ in LangeHezel46

NIJMEGEN - Zondag 21 mei opent LangeHezel46 een expositie met werk van Egon Wannet waarin vorm en leegte centraal staan. Wannet is gefascineerd door leegte en dat is zichtbaar én voelbaar in zijn tekeningen, schilderijen en etsen. Opening om 15.00 uur. 

De laatste jaren is de vorm van aardewerk een belangrijke bron van inspiratie voor hem. Maar ook de lege top van de Duivelsberg laat hem niet los en natuurgebied de Duffelt is een bron van leegte voor zijn verstillende herbarium. 

LangeHezel46 - Ruimte voor Kunst - is gevestigd aan Lange Hezelstraat 46 in Nijmegen. Voor deze expositie geopend van 21 mei t/m 11 juni op zaterdag, zondag en tweede pinksterdag van 13.00 tot 17.00 uur. 

Wannet is zondag 21 mei, tweede pinksterdag 29 mei en zondag 11 juni zelf aanwezig. Voor meer informatie en actuele agenda zie de website www.langehezel46.nl.


Excursie IVN naar twee voedselbossen 

REGIO - IVN Rijk van Nijmegen houdt zaterdag 27 mei een natuurexcursie op de fiets naar twee voedselbossen in de regio. "Door de teelt van eenjarige gewassen met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen degradeert de bodem en lijdt de natuur onder hoge stikstofbelasting. Dat het anders kan, tonen voedselbossen. Het is een manier van voedsel produceren die samenwerkt met de natuur", aldus IVN. Start om 10.30 uur bij het Kulturhus aan de Roerdompstraat in Beek en de tocht eindigt rond 15.00 uur bij het Ketelbroek aan de Plakseweg in Groesbeek de Horst. Neem lunchpakketje, fiets en identiteitsbewijs mee. Gratis deelname. Aanmelden: IVN_Fietstocht_voedselbossen@outlook.com.