'Leerlingendag' voor Nederlandse en Duitse leerlingen

'Naaste buren' leren elkaar goed kennen

NIJMEGEN - Ruim veertig leerlingen uit 3 VWO en 3 Gymnasium van het Nijmeegse Kandinsky College en het Kleefse Konrad Adenauer Gymnasium komen woensdag 17 mei bijeen in Wijkcentrum Burghardt in Nijmegen om elkaars taal te spreken en als 'naaste buren' begrip voor elkaar te krijgen.

Al vele jaren organiseert het culturele genootschap De Orde van den Prince de 'Leerlingendag'. De leerlingen maakten in de afgelopen weken al kennis met elkaar via korte video's en door elkaar informatieve brieven te sturen. Op de dag zelf leren ze elkaar nog beter kennen door in de taal van de ander meer te vertellen over hoe (bijvoorbeeld) hun dagelijkse leven er uit ziet. Daarnaast bedenken Nederlands/Duitse groepen vragen over elkaars culturen en leggen zij die vragen, in de vorm van een quiz, voor aan de andere groepen. 

Na de lunch is er tijd om - weer in gemengde groepen - het centrum van Nijmegen in te gaan met als doel zoveel mogelijk materiaal over deze oudste stad van Nederland te verzamelen. De resultaten worden na terugkeer per groep uitgewerkt en daarna in beide talen gepresenteerd.