Still uit de film.
Still uit de film. Foto:

Filmvertoning 'Requiem voor Auschwitz'

GROESBEEK - In tijden van crisis en oorlog zien we maar al te vaak dat minderheden het onderspit delven. Zo verging het ook de Sinti en de Roma ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, waarin zij genadeloos werden vervolgd en vermoord. Op zondagmiddag 21 mei opent het Vrijheidsmuseum in Groesbeek de deuren van de filmzaal voor de vertoning van een bijzondere film over dit grote onrecht.

Regisseur Bob Entrop maakte 13 jaar geleden de film 'Een stukje blauw in de lucht', de eerste film in Nederland die de moord op bijna 1 miljoen Sinti en Roma tijdens WOII in beeld bracht.

'Requiem voor Auschwitz' is een vervolg, met de waardevolste momenten uit de eerste film, aangevuld met de kleinkinderen en het ontstaan en de uitvoering van het Requiem voor Auschwitz.

Deze is geschreven door Sinti componist Roger Moreno Rathgeb. De filmvertoning wordt verrijkt met de uitvoering van deze ontroerende muziek door niemand minder dan de componist zelf, vergezeld door zijn combo. Daarnaast vindt er een verdiepend nagesprek plaats met de maker van de film. Het hele programma duurt van 14.00 tot 16.30 uur.
In verband met beperkte plaats is reserveren voor dit evenement noodzakelijk. Dit kan uiterlijk tot 19 mei via welkom@vrijheidsmuseum.nl of 024-3974404. De prijs voor deelname is 7,00 euro en kan ter plekke worden voldaan met pinbetaling.

Voor meer informatie kijk op de website www.vrijheidsmuseum.nl

 

Afbeelding