Gaiane Abrahamian.
Gaiane Abrahamian. Foto:

Kom naar Mentale Hart Café van Gaiane Abrahamian

Hoe is uw mentale en fysieke gezondheid?

MALDEN - Van 22 tot en met 28 mei is het de Europese week van de mentale gezondheid. Nederland sluit dit jaar voor het eerst daarbij aan. De week is bedoeld om het verbeteren van de mentale gezondheid in Nederland onder de aandacht te brengen. Stress en burnout praktijk 'Hart voor burn-out' van Gaiane Abrahamian sluit zich daarbij aan.

"Ik ben aangesloten als partner bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als het gaat om gezondheid. Ik ben blij dat Nederland zich heeft aangesloten bij de Europese week van mentale gezondheid, want het gaat niet goed met onze mentale en fysieke gezondheid."

In dat kader biedt Gaiane Abrahamian, oprichter van ‘Hart voor burnout' in die week een aantal activiteiten. Op donderdag 25 mei van 19.00 tot 20.30 uur kan men de workshop 'Grenzen aangeven' gratis bijwonen. "Als men langdurig eigen grenzen niet aangeeft dan kan diegene serieuze ziektes ontwikkelen."

Op vrijdag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur verzorgt Gaiane Abrahamian, voor zover bekend de eerste in Nederland, Mentale Hart Café. "Het idee is geboren uit Alzheimercafé. Ik hoorde steeds om me heen dat men een plek miste waar ze met mentale klachten of als een naaste van iemand met mentale klachten bij elkaar konden komen, elkaar ontmoetten, ervaringen deelden, maar ook samen thee dronken. Ik kan wachten tot iemand dat initieert, maar de nood is hoog. Dan neem ik het voortouw."

Aanmelden

Locatie activiteiten vinden plaats aan de Groesbeekseweg 4 in Malden. Aanmelden voor de workshop en Mentale Hart Café is verplicht in verband met beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via praktijk@hartvoorburnout.nl.