Guus Hiddink. (Foto: Orange Pictures)
Guus Hiddink. (Foto: Orange Pictures) Foto:

Guus Hiddink bezoekt training NEC

Oud-bondscoach Guus Hiddink was vorige week woensdagochtend te gast bij de training van NEC. Hiddink speelde tussen 1977 en 1981 ruim honderd wedstrijden in dienst van NEC en kwam een kijkje nemen bij zijn oude club en goede vriend Rogier Meijer.

Het was een opvallende verschijning tussen alle enthousiaste supporters die ook naar de training kwamen kijken. Samen met Wilco van Schaik kwam Hiddink het terrein oplopen. Veel mensen zochten wat achter de aanwezigheid van Hiddink, maar de reden van zijn aanwezigheid is minder spannend dan dat velen misschien gehoopt hadden.

Hiddink en trainer Rogier Meijer kennen elkaar uit hun periode bij De Graafschap. Hiddink en Meijer zijn samen goed voor meer dan 500 wedstrijden voor de Superboeren. Om even bij te praten besloot het duo na de training samen te lunchen.

Bondsridder

Later in de middag zouden Hiddink en Meijer samen de vergadering van Coaches Betaald Voetbal bijwonen. Hiddink, voorzitter van het CBV, werd daarin verrast en benoemt tot bondsridder van de KNVB. Tijdens die bijeenkomst zou Hiddink overigens ook het woord hebben genomen om zich uit te laten over de bekerfinale van afgelopen zondag. Dat duel werd ontsierd door talloze irritaties tussen spelers onderling.