Kamerkoor Consonare zoekt zangers

Algemeen Kort nieuws

HEILIG LANDSTICHTING - Kamerkoor Consonare (’samen-klinken’) is een nieuw kamerkoor in de regio Nijmegen onder leiding van Lianne van der Burgt. Het koor is voortgekomen uit het inmiddels opgeheven Carmina Ludens. Voor een project in het najaar van 2023, met als werktitel ‘Verbinding’, is Consonare op zoek naar nieuwe zangers in alle stemgroepen.

Wat maakt Consonare bijzonder? *Thematische aanpak, laten zien wát je zingt, creatief gebruik maken van ruimte, attributen en teksten. Een repertoire van alle tijden en genres: in één project kunnen zomaar William Byrd, Ola Gjeilo, Eric Whitacre, Edward Elgar, Jules de Corte en John Mayer naast elkaar klinken. En ook volksmuziek uit alle windstreken, in diverse talen.  Met haar programma’s wil Consonare een hoopvolle kijk op de wereld geven en bijdragen aan het versterken van de sociale verbondenheid.”

Wat vraagt Consonare? Koorervaring en redelijk goede kennis van het notenschrift zijn een must. Zangers wordt gevraagd thuis te studeren en zo goed mogelijk voorbereid naar de repetities te komen. Het gezelschap zingt veelal a capella, meerstemmig (tot 8-stemmig) en soms met instrumentale begeleiding.

 Nieuwsgierig? Kom tot de zomer vrijblijvend een aantal repetities meezingen. Consonare repeteert op donderdagavonden (niet op 18 mei) van 20.00 tot 22.00 uur in de Taborkapel van de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. Neem contact op via kamerkoorconsonare@gmail.com of tel. 06-13615195.