Nijmeegs tintje aan Special Olympics Team NL Paardrijden

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Dit jaar reist Special Olympics Team NL op 12 juni naar de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn; het grootste sportevenement in de wereld voor mensen met een verstandelijke beperking. Drie ruiters van de Kluproosjes (Demi Burgers uit Huissen, Loes Wels uit Nijmegen en Willie Kampschoer uit Lent) doen mee in de onderdelen dressuur, working trail en English equitation.

Van 17 t/m 25 juni strijden ruim 7.000 sporters met een verstandelijke beperking uit 190 landen tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2023 in Berlijn. De 56 sporters en 18 coaches van Special Olympics Team NL zullen in Berlijn actief zijn in 12 takken van sport: atletiek, bowling, golf, gymnastiek, hockey, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen en zwemmen.

Voor Demi is het de eerste keer dat zij deelneemt aan de internationale Special Olympics, Loes en Willie hebben al eens eerder mee gedaan in respectievelijk Ierland en Athene. Alle drie hebben ze ook een mooie prestatie neergezet tijdens de Nationale Special Olympics in Twente in 2022.