Deelnemers aan Students Fight Cancer Run Maastricht 2022.
Deelnemers aan Students Fight Cancer Run Maastricht 2022. Foto: Students Fight Cancer Maastricht

Loop mee met Students Fight Cancer Run Nijmegen

Algemeen

NIJMEGEN - Students Fight Cancer Nijmegen houdt zaterdag 3 juni de Students Fight Cancer Run. “In navolging van Maastricht wordt deze Run dit jaar voor het eerst in Nijmegen georganiseerd, door en voor studenten”, aldus voorzitter Peep Simons.  

“Zodra iemand de diagnose kanker krijgt raakt dat iedereen om hem of haar heen. Als student wil je dat je studententijd onbezorgd is. Op het moment dat iemand in jouw omgeving kanker krijgt heeft dat ook veel impact op je studentenleven. Wij willen daarom met deze run geld inzamelen voor het Radboud Oncologie Fonds en daarmee voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc”, aldus Simons.  

Park Brakkenstein

Zaterdag 3 juni klinkt in Park Brakkenstein het startschot voor de eerste editie van Students Fight Cancer Run Nijmegen. Lotte Besselaar is medeverantwoordelijk voor de invulling van de run. “Deelnemers lopen twee rondjes van 2,5 kilometer. Halverwege de run komen de lopers langs het publiek. Dan worden ze toegejuicht zodat zij het tweede rondje nóg sneller gaan lopen. Na afloop is er een after-party in Sportcafé The Yard van het Radboud Sportcentrum.” 

Tijdens deze run wil de organisatie zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker in het Radboudumc. Lotte: “Je kunt je individueel inschrijven, maar hoe leuk is het om mee te doen als team met jouw dispuut, jouw studentenhuis, jouw vriendengroep of bijvoorbeeld jouw hockeyteam. Sowieso mag iedereen hieraan deelnemen, dus student of niet, iedereen is welkom. Vraag je vrienden, familie en bekenden om jou te sponsoren.”

Origineel hardloopshirt

Studenten in Maastricht gingen de Nijmeegse studenten al voor. Peep: “Daar wordt al voor de derde keer de run gehouden en wordt het ieder jaar groter. Voor ons is de uitdaging om dit minimaal te evenaren. Volgens ons moet dat zeker lukken. Nijmegen is met de Zevenheuvelenloop en de Stevenloop een echte hardloopstad. We willen iedere hardloper warm laten lopen voor deze unieke Nijmeegse loop. Bij deelname ontvang je een origineel Students Fight Cancer hardlloopshirt. Wie wil dat nou niet?”

Inschrijven 

Deelnemers kunnen zich aanmelden via sfcnijmegen.voorradboudfonds.nl/. Lotte: “We starten dit jaar met een run van 5 km en willen dat volgens jaar uitbreiden naar 10 kilometer en een wandeltocht. Maar eerst gaan we ervoor zorgen dat deze eerste editie een groot succes wordt.”

https://sfcnijmegen.voorradboudfonds.nl/project/run-to-fight-cancer-nijmegen

Afbeelding