Lezingen over de kermis in Nijmegen

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Er is vrijdag 26 mei een lezingenprogramma over de geschiedenis en het belang van de kermis in Nijmegen. Dit programma heeft plaats in Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis in de Mariënburgkapel en begint om 15.00 uur. De toegang voor de lezingen bedraagt 5,00 euro (gratis voor Huisvrienden). Aanmelden via huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl (kijk bij Agenda).

Om 15.15 uur wordt de eerste lezing gegeven door Atze J. Lubach-Koers, voorzitter van de BOVAK, de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders. Om 16.15 uur start de tweede lezing door Bernhard van Welzenes, directeur van het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum in Nijmegen. Na afloop van elke lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gastsprekers.

Een kermis brengt van oudsher niet alleen rijk en arm samen, maar ook het broodnodige geld in het laatje. Beide sprekers hebben veel kennis en ervaring op het gebied van de kermis in Nijmegen en vertellen interessante en boeiende verhalen vanuit hun eigen perspectief. Het belooft dan ook een leerzame en gezellige avond te worden voor iedereen die van kermis houdt of gewoon meer wil weten over de (cultuur)historische achtergrond van dit volksvermaak door de eeuwen heen.

Het Huis van de Nijmeegse geschiedenis besteedt dit jaar veel aandacht aan 750 jaar Nijmeegse geschiedenis. Een geschiedenis die verbonden is aan die van de inzegening van de Sint Stevenskerk, ook 750 jaar geleden. Er is in de kapel ook een voor jong en oud interessante expositie ingericht die gratis is te bezichtigen.