Boksers Nouhayla Largate en Niels van den Brink met naast hen de trainers Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz.
Boksers Nouhayla Largate en Niels van den Brink met naast hen de trainers Willy van Haaren en Kemal Kirmiziyuz. Foto:

Succes voor Boks Fabriek

NIJMEGEN - Leden en trainers van Boks Fabriek uit Nijmegen kwamen dit weekend tijdens het Boks Gala Breda in actie. En met succes.

Nouhayla Largate moest het opnemen tegen Monique de Jong van The Boxingclub Almelo. De tegenstander van Nouhayla was een stuk kleiner dus Nouhayla kon haar sterke kant laten zien door lang te boksen. Ze won deze wedstrijd met 3 tegen 0. En ze ontving een uitnodiging om mee te trainen met de nationale dames selectie.

Ook jeugdbokser Niels van de Brink van Boks Fabriek kwam in actie en wel tegen Tunahan Toptas, ook van The Boxingclub Almelo. Het was een toppartij en het publiek stond op de banken. Niels kwam moeilijk op gang maar de 2e en 3e ronde waren helemaal voor Niels en hij won de partij overtuigend.


Met IVN op stap naar de Bruuk
en de Horst

REGIO - IVN Rijk van Nijmegen verzorgt maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) een rondwandeling tussen natuurgebied de Bruuk en het dorp De Horst. Niek Backus en Gabriël Zwart zijn de gidsen.

De Bruuk is een vrij nat natuurgebiedje. Het wordt gekenmerkt door een kleinschalige afwisseling van hooimoerassen, struwelen en natte bossen en wordt gevoed door kwelwater. Er komen ook bijzondere planten voor zoals orchideeën. 

De hele rondwandeling is ongeveer 5 km en duurt zo’n 2,5 uur. Start bij het informatiebord van Staatsbosbeheer in de bocht van de Ashorst in Groesbeek om 10.00 uur. Langs de weg is gelegenheid om auto’s te parkeren. Tip: trek stevige schoenen aan. Van tevoren aanmelden via gabriel.zwart@gmail.com.

Kamerkoor Consonare 
zoekt zangers

HEILIG LANDSTICHTING - Kamerkoor Consonare ('samen-klinken') zoekt voor een project in het najaar van 2023, met als werktitel 'Verbinding', zangers in alle stemgroepen. Wat vraagt Consonare? Koorervaring en redelijk goede kennis van het notenschrift zijn een must. Zangers wordt gevraagd thuis te studeren en zo voorbereid naar de repetities te komen. Het gezelschap zingt veelal a capella, meerstemmig (tot 8-stemmig) en soms met instrumentale begeleiding.

Nieuwsgierig? Kom tot de zomer vrijblijvend een aantal repetities meezingen. Consonare repeteert op donderdagavonden van 20.00 tot 22.00 uur in de Taborkapel van de Cenakelkerk in Heilig Landstichting. Neem contact op via een mail: kamerkoorconsonare@gmail.com of tel. 06-13615195.

Tuinmarkt Hernen

HERNEN - Kasteel Hernen is zaterdag 27 mei na drie jaar weer het decor voor een tuinmarkt. Meer dan 40 Nederlandse en Belgische kwekers komen met hun eigen, vaak zeldzame collecties vaste planten, een-jarigen, struiken en bomen. Er zijn horeca-punten waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Ook het opengestelde middeleeuwse kasteel en de kasteeltuin zijn een bezoek waard. Open van 10.00 tot 17.00 uur.