Zeven voor Leven Wandeltocht
Zeven voor Leven Wandeltocht Foto: Zeven voor Leven

'Zeven voor Leven': fietsen én wandelen

BERG EN DAL - 'Zeven voor Leven' is een fietsevenement waarbij deelnemers geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De route voert de deelnemers zondag 28 mei door de heuvelachtige omgeving van Berg en Dal. 

"Tijdens 'Zeven voor Leven' ga je fietsen voor het goede doel! Haal het beste uit jezelf en haal geld op voor onderzoek naar en preventie van kanker. Een deel van het geld wordt gedoneerd aan de Stichting Kanker Zien. Het doel van deze stichting: kanker in een eerder stadium kunnen diagnosticeren en tumoren gerichter kunnen behandelen. Hierdoor wordt ook de kwaliteit van leven na behandeling verbeterd. Help jij ook mee?", aldus de organisatie. 

Deze editie heeft het team van 'Zeven voor Leven' in samenwerking met een student van het ROC Nijmegen naast de fietsroute óók een wandelroute samengesteld. 

Ook editie 2023 start op camping Nederrijkswald aan de Zevenheuvelenweg 47 in Berg en Dal. De start van de fietsroute is om 08.07 uur. Alle deelnemers proberen maximaal 7 keer een fietsroute van 20 kilometer af te leggen. Dat mag op de racefiets zijn, een mountainbike maar ook handbikes en e-bikes zijn toegestaan. Rijd je zeven rondes dan overwin je meer dan 2.000 hoogtemeters. Inschrijven kost 49 euro. En deelnemers kunnen sponsoren verzamelen. 

De wandelroute heeft een afstand van 7 kilometer. Er kan worden gewandeld tussen 09.00 en 15.00 uur. De route is volledig gepijld. Het inschrijfgeld bedraagt 7,00 euro.

Op het evenemententerrein is genoeg vertier met foodtrucks, muziek en een markt. Voor meer info zie www.zevenvoorleven.nl.

Zeven voor Leven fietstocht