Plantje krijgt Romeins cijfer

NIJMEGEN - Woensdag 17 mei kwamen in stadspark 'Groene perron' de eerste Romeinse bloemen en kruidenplantjes aan voor de aanleg van een meanderend bloemen- en kruidenlint. De plantjes voor dit kunstwerk worden geleverd door de gemeente Nijmegen.

De Romeins kruiden en bloemenplantje krijgen op volgorde van binnenkomst een Romeins cijfer toegekend. Zo ontstaat bij de aanleg van het bloemen- en kruidenlint een nog onbekende Romeinse cijferreeks die verder door beeldend kunstenaar Boudewijn Corstiaensen verwerkt wordt tot een Romeins eindgetal dat als levend kunstwerk voor de historische stad Nijmegen dient. "Dat Romeins eindgetal vormt het eerste levend kunstwerk in en door de stad Nijmegen in de 'Groene corridor' met als doel om de biodiversiteit van stad en rivierenlandschap te vergroten met een hedendaags kunstwerk." 

Muziek bij Basta

NIJMEGEN - Er is zaterdag 3 juni weer een activiteit bij Basta aan de Begijnenstraat 34 in Nijmegen en wel een optreden van The Fab Five. Een klein ensemble van vijf vrije vrouwen die samen met veel plezier zingen en muziek maken. Met hun warme stemmen en gevarieerd repertoire zijn ze een lust voor elk oor. Aanvang 14.30 uur. Geen entree maar vrijwillige bijdrage voor Basta's goede doelen. Winkel is geopend van 14.00 tot 17.00 uur.