Watertappunten voor huisdieren

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - “Nijmegenaren houden van hun huisdieren. De bewoners van deze stad nemen ze het liefst overal mee naartoe. Mee wandelen in de Ooij, op het Stadseiland of gewoon mee het centrum in”, aldus Stadspartij Nijmegen. 

“Veel plekken hebben al watertappunten. Maar deze tappunten zijn niet altijd even goed voor dieren. Daarom wil de Stadspartij Nijmegen onder de reeds 36 bestaande tappunten waterbakken monteren . Zodat er water opgevangen wordt waaruit honden kunnen drinken. Maar ook de vogels en andere dieren hebben daar profijt van.” 

Stadspartij Nijmegen wil dat gefaseerd oppakken. “Dat betekent dat eerst de tien belangrijkste watertappunten in het stadscentrum en die bij de parken waar veel mensen met hun hond komen, worden voorzien van waterbak. In de jaren erna worden ook de overige 26 waterpunten uitgebreid als daar genoeg huisdieren profijt van hebben.” 

Stadspartij Nijmegen heeft een initiatiefraadvoorstel ingediend om dit idee zo snel mogelijk uit te rollen. Binnenkort gaat de gemeenteraad erover in gesprek en zal het stemmen over dit voorstel.