Blauwborst
Blauwborst Foto: Herman Hendriks

Op de fiets vogels spotten in de Ooijpolder

OOIJ - IVN RijnWaal verzorgt zondag 4 juni vanaf 07.00 uur een circa 2 uur durende fietsexcursie vogels spotten in de Ooijpolder. De excursie start vanaf het Hollandsch-Duitsch gemaal aan Dijkgraaf van Wijckweg 4 in Nijmegen en wordt geleid door natuurgids Ben Brouwer (tel. 06-53927477). De excursie wordt herhaald op woensdag 21 juni maar dan vanaf 09.00 uur vanaf dezelfde locatie.
"De Ooijpolder met de oude Waal is een prachtig wandel- en natuurgebied met een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Vogels voelen zich daar helemaal thuis. We gaan kijken naar de eerste kuikens van dit jaar. En natuurlijk naar alle vogels die voorkomen in dit prachtige gebied. Mogelijk zien we de blauwborst en de grote gele kwikstaart. Ook zijn er veel zangvogels te zien en vooral te horen", aldus IVN RijnWaal.

Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en een verrekijker. En neem een fiets mee. Deelname is op eigen risico. Meedoen is gratis maar een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van IVN RijnWaal wordt op prijs gesteld.

Meer informatie over IVN RijnWaal op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal