Beiaardconcerten vanuit Sint Stevenstoren

NIJMEGEN - Elke donderdag in juni, juli en augustus (met uitzondering van 20 juli) worden vanaf 19.30 uur vanuit de Sint Stevenstoren concerten gegeven door gastbeiaardiers uit heel Nederland. 

De beiaard van Sint Stevenstoren bestaat uit 48 bronzen klokken opgehangen in de lantaarn, het hoogste opengewerkte deel van de toren. De oudste en de grootste beiaardklok in de toren is gemaakt in 1566 door Peter en Hendrik van Trier.
Het eerste concert van de zomer op donderdag 1 juni wordt uitgevoerd door stadsbeiaardier van Nijmegen Malgosia Fiebig. Het concert begint met een langzaam stuk: 'Take a break'. Het vervolg Cellosuite is een van de meest bekende composities van Bach. Na drie populaire liedjes uit de jaren ’30 speelt Fiebig een wals van de Franse componist Émile Waldteufel. Deze componist, dirigent en muziekpedagoog is het meest bekend voor zijn salonmuziekwerken. Het werk van Frank Churchill is als laatste aan de beurt. Hij heeft muziek geschreven voor Disney-films als Dumbo, Peter Pan, Bambi. Fiebig speelt een potpourri van liedjes uit de Walt Disney-film Sneeuwwitje en de zeven dwergen (1937)

Er zijn ook concerten tijdens de Vierdaagse: op zondag 16 juli om 12.30 uur en op maandag 17 juli om 11.00 uur. Uiteraard wordt De Vierdaagsemars ten gehore gebracht. De beste plek om naar de concerten te luisteren is op de Korenmarkt en rondom de toren.

Toegang is gratis.


Repair Café

NIJMEGEN - In ’t Oude Weeshuis aan Papengas 8 in Nijmegen is vrijdag 2 juni van 11.00 tot 13.00 uur weer een Repair Café. Vrijwilligers staan klaar om kapotte spullen te repareren. 

Gereedschap en in beperkte mate materiaal zijn aanwezig om uw spullen te repareren. De materialen die gebruikt worden zijn verkrijgbaar tegen kostprijs. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Op iedere tafel van de reparateurs staan daarvoor geldkistjes. Schroom niet om langs te komen om kapotte spullen te laten maken of gewoon om een kopje koffie te drinken. Voor meer informatie: tel. 06 - 18473689.

'Van Zestien tot Zo-even'

NIJMEGEN - In het parochiehuis van de Paduakerk aan de Van Slichtenhorststraat 81 in Nijmegen is zaterdag 3 juni het muziektheater 'Van Zestien tot Zo-even' te zien. Aanvang 20.15  uur. Kaarten via www.basmaassen.nl (klik op de agenda).

Bas Maassen maakte samen met regisseur Piet van der Pas in de corona-tijd de voorstelling 'Van Zestien tot Zo-even', gebaseerd op 11 liederen die hij de afgelopen 16 jaar schreef. Over het wordingsproces van tiener naar jongeman. 

Van der Pas over Maassen: "Het ene moment rent hij als een doorgedraaide ober over het toneel, even later zit hij aan de piano en zingt een poëtisch lied over liefde en verlangen. Dan is hij een ietwat aangeschoten acteur die Shakespeare probeert te vertolken. Dan weer, zo ongeveer een heel orkest in z'n eentje, of zakt weg in diep gepeins over zin van bestaan."


 "Gevolgd door een ontroerend chanson over een gedroomd vaderschap. En dat allemaal met die prachtige stem, waarmee die net zo makkelijk een zelf geschreven en gecomponeerd lied zingt, als wel, schijnbaar moeiteloos, een opera aria er doorheen jast."