GlazsArt Professionals in Stevenskerk

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De groep GlazsArt Professionals strijkt begin juni neer in de Zuiderkapel van de Stevenskerk in Nijmegen. Belangstellenden kunnen dan kennismaken met de vele aspecten en technieken die gebruikt worden om van het materiaal glas verbazend mooie dingen te maken. Er is ‘geblazen’ werk, ‘gefused’ en ‘geslumbt’ werk en er zijn ook objecten te zien die gemaakt zijn met de zogenaamde ‘lampwork’ techniek. Wat al die termen en technieken betekenen kunt u leren en bewonderen in de Zuiderkapel. 

U wordt ontvangen door een paar kunstenaars die u alles kunnen vertellen en laten zien. Natuurlijk mag u ook ongestoord en in stilte het werk bewonderen. De expositie in de Stevenskerk is geopend op 10, 11, 16, 17 en 18 juni. Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

GlazsArt Professionals is de naam die een groep glaskunstenaars zichzelf heeft gegeven. Tien jaar lang organiseerde de Stichting Glaskunst in het najaar een grote expositie van nationale en internationale glaskunstenaars in Kasteel Cannenburch in Vaassen. Omdat het kasteel een andere bestemming krijgt, was deze tentoonstelling in 2022 voor de laatste keer te zien. 

Dit was de aanleiding voor een groep glaskunstenaars om de krachten te bundelen onder de naam GlazsArt Professionals. Het doel van GlazsArt Professionals is de diversiteit van glaskunst onder de aandacht te blijven brengen van een groter publiek. Ze hebben regelmatig contact met elkaar over de vele verschijningsvormen van het materiaal glas, toepassing van technieken en de mogelijkheden om hun werk gezamenlijk te presenteren. Een van de drijvende krachten in de groep was de onlangs overleden kunstenaar Tirza Verrips. Hij was degene die de eerste collectieve expositie organiseerde in het ACEC naast het Coda Museum in Apeldoorn.