Deelnemers aan een buitenworkshop.
Deelnemers aan een buitenworkshop. Foto: David van Haren

Leerkrachten basisonderwijs bezoeken NME Inspiratiemarkt

Algemeen

NIJMEGEN - Voor de eerste keer organiseerde NME (Natuur- en Milieu Educatie) onlangs een zogeheten Inspiratiemarkt voor alle juffen en meesters van het basisonderwijs in Nijmegen. Aanbieders van natuur- en techniekeducatie presenteerden hun aanbod en leerkrachten konden ook zelf NME beleven in een van de workshops. “We werden verrast door het enthousiasme van de leerkrachten op deze middag!”

Met een hapje en een drankje werden de leerkrachten ontvangen in De Bastei. Daar stonden de organisaties Natuurwijs, de Kinderboerderijen, Klasseboeren, 1801 Eduservice, Dar, de Natuurtuin, IVN, De Jonge Onderzoekers, Madame Poubelle en De Bastei zelf met een informatiekraam. Leerkrachten konden nieuwe leskisten inzien, informatie krijgen over aangeboden excursies en gastlessen, maar ze konden ook zelf NME beleven.

In workshoprondes konden leerkrachten een museumles van De Bastei ervaren, of zelf aan de slag met techniek onder leiding van De Jonge Onderzoekers. Ook waren er buitenworkshops: de zintuigen werden op scherp gezet tijdens een excursie van Natuurwijs. En met de Natuurtuin werden er beestjes en plantjes gezocht in de Stadswaard. Juf Ellen van de Sterredans: “Wat een fantastische middag! Volgend jaar neem ik mijn hele docententeam mee!”

Tijdens deze Inspiratiemiddag is ook de NME-wijzer uitgereikt. Op deze wijzer staat voor het gehele jaar natuureducatieve tips en te boeken activiteiten. Alle basisscholen hebben deze NME-Wijzer ontvangen. Indien je als school meer NME-wijzers wil ontvangen voor alle klassen, dan zijn deze aan te vragen via nme@debastei.nl.

Meer info: www.debastei.nl/nme

 Uitreiking van de NME-wijzer.