Het bijna gehele Koor Our Choice. (Foto: eigen foto)
Het bijna gehele Koor Our Choice. (Foto: eigen foto) Foto:

Zomer Zin(g) Festival in Weurt

WEURT - Koor Our Choice uit Weurt houdt zondag 11 juni het Zomer Zin(g) Festival. Vanaf 14.00 uur bent u welkom op het buitenterrein van De Kloosterhof in Weurt. Vorig jaar bracht het koor de 1e editie uit van het festival dat toen in het teken stond van het 25-jarig bestaan.  

Onder het genot van een koel drankje en lekkers van de BBQ, kan er niet alleen geluisterd maar ook meegezongen worden met de zomerse klanken die het koor ten gehore brengt. Entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Meer info: www.ourchoiceweurt.nl.

Kleurrijke expo Hans Krapels

NIJMEGEN - Na de Haagse Kunstakademie vervolgde Hans Krapels zijn opleiding aan de Design-akademie in Eindhoven. Inmiddels 86 werkt hij nog elke dag in zijn studio. Zijn laatste schilderijen toont hij in zijn atelier aan de Jan van Goyenstraat 11 in Nijmegen. De deuren staan open in de weekenden 10 en 11 juni, 17 en 18 juni en 24 en 25 juni steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Meer info via www.krapelsart.nl.

Repareercafé Hengstdal

NIJMEGEN - Buurtbewoners en andere omwonenden kunnen zaterdag 10 juni weer terecht bij het Repareercafé Hengstdal. De vrijwillige reparateurs staan van 13.00 tot 15.30 uur klaar in De Kentering aan de Limoslaan 10 in Nijmegen.

Waalstappers 
bestaat 5 jaar

NIJMEGEN - Waalstappers bestaat in juni vijf jaar en dat wordt gevierd! Om te beginnen met een feest op zaterdagavond 10 juni bij Waalzicht aan de Oosterhoutsedijk in Nijmegen. Gasten kunnen van 19.30 tot 23.55 uur genieten van een concert van Carmine Queen, een pop-folk band uit Lent, maar ook dansen, borrelen en genieten van het uitzicht over de Waal. Nieuwsgierig geworden? Neem een gratis proefabonnement van een half jaar via  www.waalstappers.nl en geef je op voor het feest. Je mag ook een paar introducees meenemen. 

Beethoven en Tchaikovsky 
in de Boskapel

NIJMEGEN - Het Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum speelt donderdag 8 juni Beethovens Derde Symfonie Eroïca en Tchaikovsky’s Vioolconcert in de Boskapel in Nijmegen. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten zijn verkrijgbaar voor 10 euro voor studenten en 17,50 euro voor reguliere tickets.

Het concert is extra toegankelijk door de samenwerking met Wolfgang, een smartphone app voor live klassieke muziek. Terwijl het orkest speelt, vertelt Wolfgang - precies op dat moment - wat je hoort in de muziek. Met deze innovatie leer je de gespeelde werken écht kennen en ervaar je de muziek als nooit tevoren. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nijmeegsstudentenorkest.nl en aan de deur.

'Happy stones'

NIJMEGEN - Renée Rokers verzorgt donderdag 15 juni in Creatief Centrum Nijmegen-Zuid de workshop ‘Happy stones maken’. De workshop is van 19.00 tot 21.30 uur. 

Nadat je de stenen hebt gemaakt met acrylverfstiften moeten ze 24 uur drogen voordat ze afgelakt mogen worden. Je kunt je stenen op een andere dag op afspraak ophalen. Deelname aan de workshop kost 12,50 euro per persoon (inclusief materialen). Aanmelden via info@ccnz.nl onder vermelding van Workshop happy stones maken. Je kunt je ook persoonlijk aanmelden (op werkdagen tussen 09.00 - 15.30 uur) bij Creatief Centrum Nijmegen-Zuid aan Tolhuis 44-44 in Nijmegen. Om de workshop te volgen, hoef je geen deelnemer van CCN-Z te zijn of te worden. De workshop gaat door bij voldoende deelname. Info: www.ccnz.nl.