'We laten niemand achter'. (Archieffoto Eric van Haalen)
'We laten niemand achter'. (Archieffoto Eric van Haalen) Foto:

Redactie zoekt tips, verhalen en foto's

Special Vierdaagse 2023

NIJMEGEN - Nijmegen en regio maken zich op voor De Nijmeegse Vierdaagse (dinsdag 18 t/m vrijdag 21 juli) en Vierdaagsefeesten (zaterdag 15 t/m vrijdag 21 juli).

In week 27 (editie zaterdag 8 juli) verschijnt bij deze krant een uitneembaar katern geheel in het teken van die beide grote evenementen. De special wordt verspreid in de gemeenten Nijmegen, Berg en Dal, Lingewaard en Overbetuwe. Heeft u een leuk verhaal, een mooie herinnering of anekdote, een bijzondere foto of een interessante tip? Een verzameling rond de Vierdaagse? Laat het de redactie weten. Wie weet komt uw bijdrage in de special. 
Stuur uw bericht (tekst wordbestand en foto jpg-bestand) naar redactie@brugnijmegen.nl o.v.v. 4Daagse.


Open ateliers

LENT - Een zevental kunstenaars opent zaterdag 10 en zondag 11 juni tussen 12.00 en 17.00 uur de deuren van hun atelier aan en rondom de Vrouwe Udasingel in Lent (Nijmegen-Noord): UDA OPEN.  Het ‘oudste’ gedeelte van de Vrouwe Udasingel werd aan het eind van de vorige eeuw bebouwd met woon/werkpanden waarvan een aanmerkelijk deel nog steeds als zodanig in gebruik is. Relatief veel bewoners hebben een beroepsmatige en/of speciale relatie met kunst en zo zijn er verschillende ateliers in en rond deze straat te vinden. Vanuit deze gemeenschappelijkheid zoekt men elkaar regelmatig op en vanuit deze ontmoetingen ontstaan er steeds weer nieuwe initiatieven. Dit jaar staan de atelierdeuren open van Hans de Leeuw, Andro de Jong, Dies Janssen, Maria Diduch, Els Crum, Karin Buchholtz en Karen Brouwer. 

Ontmoet dichter Alara Adilow

NIJMEGEN - In de reeks Ontmoet De Dichter... is zaterdag 10 juni in het Poëziecentrum in Nijmegen Alara Adilow (1988) te gast. In de kleinschalige setting van het Poëziecentrum in Bibliotheek De Mariënburg zal gespreksleider Wim van Til de dichter bevragen en draagt ze voor uit eigen werk. De bijeenkomst is van 14.00 tot 16.30 uur, entree 10,00 euro. Ticket is tevens een kortingbon voor een bundel uit de Tekoopkast.


Alara is afkomstig uit Somalië en woont nu in Amsterdam. Zij debuteerde met 'Mythen en stoplichten' (2022). Haar poëzie heeft een sterk associatief karakter. De lijst thema’s is eindeloos: homoseksualiteit, uitbuiting, misbruik, drugs, slavernij, stoplichten, transgender, alcohol en seks.