Angelique Reuver.
Angelique Reuver. Foto:

Rubriek De Mensen uit Nijmegen

NIJMEGEN - De Facebookpagina De Mensen uit Nijmegen portretteert mensen uit Nijmegen in woord en beeld om hen met elkaar te verbinden.

"Na dertig jaar heerlijk gewerkt te hebben in het basisonderwijs is het nu tijd voor andere dingen in mijn leven. Ik was zo gewend aan de waan van de dag, het plannen, focus op het werk, de dagelijkse routine je kent het wel. Nu leef ik zoveel mogelijk in het nu", aldus Angelique Reuver. 

"Mijn moeder is aan het dementeren daarom woont zij nu in Zorgcentrum Huize Rosa. Het is een prachtige plek voor haar maar ook voor mij want ik kan haar daar bezoeken wanneer ik wil. Vaak herkent zij mij niet maar als we samen praten dan voelt ze opeens iets bekends, ze voelt ons samenzijn en dat is vertrouwd. Wij plukken dan samen de parels van de dag."

"Ik ben zo ontzettend dankbaar voor deze fase in mijn leven. Om stil te staan bij waar het om draait. Voor mij draait het leven om verbinding te maken met de dierbaren in mijn leven. Door mijn moeder leer ik om meer te onthaasten en om te ‘ont' moeten, daardoor kan ik ontmoeten en openstaan voor de ander. Ik hoop nog lang samen met mijn moeder te genieten. Samenzijn is zo fijn, dat is niet te betalen!”, weet Reuver.