Zomercursus 'Voluit Leven' met mindfulness-oefeningen

Werken aan een andere kijk op het leven

NIJMEGEN - Voor volwassenen uit de gemeente Nijmegen die zich soms somber, gespannen, angstig of vermoeid voelen, verzorgt Pro Persona Connect in de zomervakantie de cursus ‘Voluit Leven'.  

In de cursus gaat het er niet om zichzelf te veranderen, maar om een andere kijk op het leven te krijgen en bewuste keuzes te maken. Dit wordt geleerd door middel van Mindfulness-oefeningen. Mindfulness is een aandachtgerichte therapie. Hier leert u omgaan met pijn, stress, vermoeidheid en depressies. De training is gebaseerd op ACT (Acceptance and Commitment Therapy), een nieuwe vorm van gedragstherapie. 

Daarnaast is het belangrijk een goede balans te vinden in het accepteren van dingen die niet veranderd kunnen worden en te investeren in zaken die echt belangrijk zijn en waarop wel invloed kan worden uitgeoefend. 
De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten (24, 25, 26, 27 en 31 juli en 1 en 2 augustus steeds van 10.00-12.00 uur) in Nijmegen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via tel. 026-3124483 of preventie@propersona.nl. Vooraf is er een telefonische kennismaking zijn met de cursusleider. Deelname is gratis, wel dient zelf het cursusboek aangeschaft te worden (gratis voor mensen met een krappe beurs).

www.propersonaconnect.nl