Oussama Tannane in duel. (Foto: Orange  Pictures)
Oussama Tannane in duel. (Foto: Orange Pictures) Foto:

NEC zakt na een teleurstellend slot tegen
Fortuna Sittard naar plek 12 in Eredivisie

Voor NEC is het seizoen uitgelopen in een deceptie. Na een prima start en een uitstekend vervolg was het verval in de twee slotmaanden groot. Slechts vijf punten werden er gepakt in de laatste acht wedstrijden. 

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard afgelopen zondag was illustratief voor het seizoen van de Nijmegenaren. Er werd legio kansen gemist, want zelfs aanvallers Magnus Mattsson en Elayis Tavsan kregen de bal van dichtbij niet tegen de touwen. Uiteindelijk zou NEC, dat de hele wedstrijd amper iets te duchten had van Fortuna, in de blessuretijd een penalty kinderlijk weggeven.

Cadeautje

Bart van Rooij had enkel oog voor de bal en stond op de hak van Siovas, die gretig naar de grond ging. Paul Gladon pakte het cadeautje maar al te graag uit en verschalkte Mattijs Branderhorst vanaf de strafschopstip. Voor Branderhorst was het zijn afscheidsduel bij NEC.
Ook Souffian El Karouani, Iván Márquez en Nany Dimata keren voorlopig niet terug in de Goffert. Daarmee wacht Carlos Aalbers een behoorlijke uitdaging. Het elftal van NEC is behoorlijk uitgedund en er worden toch zeker acht, negen versterkingen verwacht deze zomer.

Met de portemonnee van Marcel Boekhoorn in de achterzak wordt er in Nijmegen ook op gerekend dat het echt om versterkingen gaat, en niet enkel spelers die de breedte van de selectie op gaan vullen.