Samen een spelletje doen.
Samen een spelletje doen. Foto: School's cool Nederland

School’s cool is op zoek naar mentoren

Algemeen

NIJMEGEN - Het is piektijd bij School’s cool Nijmegen & Regio. Deze vrijwilligersorganisatie koppelt mentoren aan leerlingen die extra steun kunnen gebruiken om de middelbare school succesvol te doorlopen. School’s cool werkt zo mee aan meer kansengelijkheid in het onderwijs. 

Basisscholen melden leerlingen nu aan die bij de overstap naar de middelbare school een extra steuntje kunnen gebruiken. De stichting is daarom op zoek naar nieuwe vrijwillige mentoren. 

“Ons 12+ programma is speciaal bedoeld om deze jongeren te ondersteunen bij de soms lastige overgang naar de middelbare school” vertelt Rianne Kleve, programmacoördinator van School’s cool Nijmegen & Regio. 

“Een luisterend oor bieden is van groot belang. De begeleiding richt zich onder meer op het versterken van het zelfvertrouwen en het ontdekken van passende leerstijlen voor een leerling, zodat hij of zij tijdens en na schooltijd gemotiveerd aan de slag kan. Doel is dat de leerling na afronding van de begeleiding (meer) zelfstandig, met plezier en succes zijn of haar schoolloopbaan kan voortzetten. Onze mentoren bieden niet zozeer huiswerkbegeleiding, in een mentoraat staat plezier voorop. Plezier voor zowel de leerling als de mentor. Het mentorschap is flexibel, kost slechts een tot anderhalf uur per week en je krijgt goede begeleiding. Je maakt echt het verschil voor een leerling.”

Meld je aan als mentor via info@schoolscoolnijmegen.nl of kijk op www.schoolscoolnijmegen.nl.

Afbeelding