Danseres Milou Nuyens. (Foto: Jocelyne Mureau)
Danseres Milou Nuyens. (Foto: Jocelyne Mureau) Foto: Jocelyne Mureau

Introductiecursus bij cultuurcentrum De Lindenberg

Bewegingsmethode gyrokinesis

NIJMEGEN - Danseres Milou Nuyens keert na een danscarrière van vijftien jaar terug naar Nederland. Ze is momenteel in dienst bij Artez, University of the Arts, geeft danslessen improvisatie en is gecertificeerd gyrokisesis docent. Vanaf 5 april is er een introductiecursus gyrokinesis te volgen bij cultuurcentrum De Lindenberg in Nijmegen. 

De gyrokinesis methode is een unieke bewegingsmethode die wereldwijd beoefend wordt en is ontwikkeld door Juliu Horvath, ex danser en yoga beoefenaar. In gyrokinesis werk je aan kracht, souplesse, coördinatie en ademhaling. 

Een gyrokinesis-les bestaat uit een serie vloeiende, ritmische en cirkelvormige bewegingen die op een krukje, een mat en staand worden uitgevoerd. De bewegingen worden ondersteund door ademhaling. 

De methode stimuleert niet alleen de spieren maar ook de organen en het zenuwstelsel.  De les kan beoefend worden door iedereen en op elke leeftijd. 

Meer informatie

Info: delindenberg.com/cursussen/gyrokinesis-introductiecursus


Paasconcert in Molenstraatkerk

NIJMEGEN - Het AMDG-koor en de solisten Hanna van Rooijen (sopraan), Hanna de Bruin (alt), Emiel Hoefnagel (tenor) en Rob Hazenberg (bas) verzorgen eerste paasdag zondag 31 maart in de Petrus Canisiuskerk in de Molenstraat in Nijmegen een concert.

Op het programma de Krönungsmesse van Mozart en verder onder meer het Halleluja en And the glory of the Lord uit de Messiah van G.F. Händel en The Lamb van J. Tavener. Aanvang 10.30 uur. 

Workshop 
Arduino voor
beginners

NIJMEGEN - Hackerspace Nijmegen verzorgt zaterdag 30 maart (tijdens de internationale open hackerspace dag) aan de Villanovastraat 2 in Nijmegen een workshop voor mensen die meer willen weten over Arduino. Aanvang 10.00 uur. De bijeenkomst duurt 2 tot 3 uur. Deelnemers leren in deze workshop voor beginners de eerste stappen zetten met Arduino. Er wordt stilgestaan bij de basisprincipes van een microcontroller, de programmeeromgeving (software), hoe je een programma voor je Arduino project schrijft en een aantal elektronische basiscomponenten. Aanmelden middels mail naar info@hackerspacenijmegen.nl. Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. 


Meer info: www.hackerspacenijmegen.nl