Schola Cantorum Karolus Magnus.
Schola Cantorum Karolus Magnus. Foto:

Gregoriaans zangritueel bij de Koortsboom

NIJMEGEN/OVERASSELT - Schola Cantorum Karolus Magnus uit Nijmegen brengt op Paaszaterdag 30 maart bij de Koortsboom en Sint Walrickruïne aan de Sint Walrickweg 5 in Overasselt om 07.00 uur een Gregoriaans zangritueel. 

De thematiek gaat over Pasen, ziekte, handicap en genezing, opstanding en bevrijding. De koorleden zijn gekleed in Benedictijner Kovels. Dirigent is Stan Hollaardt. Er wordt een lapje in de koortsboom gehangen. De toegang is vrij. Het evenement duurt ongeveer 40 minuten, de aanwezigen kunnen daarna een kop koffie drinken in restaurant café Sint Walrick. 

Om 08.30 uur kan het publiek meedoen met een archeologische en natuurwandeling, georganiseerd door Nederasselt gezond. De wandeling is in en rondom het Walrickgebied. U kunt zich hiervoor separaat aanmelden via mail naar info@nederasseltgezond.nl.

Paasdienst op 
Stille Zaterdag

NIJMEGEN - Adventkerk Nijmegen houdt zaterdag 30 maart (Stille Zaterdag) een Paasdienst aan de Prof. Regoutstraat 23 in Nijmegen. "Wees welkom en sta even stil tussen Goede Vrijdag en Paaszondag." 

Het programma is als volgt: 10.00 uur Themabespreking (vanaf 09.50 uur inloop); 11.00 uur Paasdienst (vanaf 10.50 uur inloop) met gastspreker Roel Joseph; 12.00 uur Ontmoeting met high tea. Meer info: www.adventkerk-nijmegen.nl.

Johannes Passion

NIJMEGEN - Het Bachkoor Nijmegen voert woensdag 27 maart in Concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen Bach’s Johannes Passion uit. Aanvang 20.15 uur.

Op 7 april 1724, precies 300 jaar geleden,  klonk dit stuk voor het eerst, in de Thomaskirche in Leipzig. De Johannes Passion is het iets oudere en kortere zusje van de Matthäus Passion met een geheel eigen karakter: dynamischer, meeslepender. Met medewerking van het barokorkest Utrecht Company of Music en diverse solisten. Algehele leiding: Rob Vermeulen. Kaarten via www.bachkoor-nijmegen.nl.

Circulaire mode

NIJMEGEN - Na de ramp in de kledingfabriek in Rana Plaza in 2013 (waarbij 1134 fabrieksarbeiders om het leven kwamen) trof het Ellen Mensink dat kleding deel uitmaakt van een wegwerpindustrie. Als econoom en strategie adviseur duurzame innovatie is zij van mening dat de kledingindustrie moet verduurzamen. Ze is oprichter van Brightloops. 

Haar visie en ideeën over circulair textiel komt zij op uitnodiging van Lionsclub Nijmegen presenteren op dinsdag 26 maart in Boutique Hotel Rozenhof aan de Nijmeegsebaan 114 in Nijmegen. Aanvang 20.00 uur. Deelname is gratis, het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden via nijmegen@lions.nl.

'Ama Gloria' in LUX Nijmegen

NIJMEGEN - Vanaf donderdag 28 maart is het feelgood drama Ama Gloria te beleven in de filmzalen van arthouse LUX. Het is een ontroerende coming-of-age film over Cléo en haar kindermeisje Gloria, met een bijzonder sterke acteerprestatie van jonge Louise Mauroy-Panzani. 

De zesjarige Cléo (Louise Mauroy-Panzani) groeit op in Parijs. Sinds haar geboorte wordt ze opgevoed door de Kaapverdische Gloria, terwijl haar alleenstaande vader zelden thuis is. Cléo en Gloria zijn onafscheidelijk. Tot Gloria een telefoontje krijgt van haar familie en ze dringend terug naar huis moet om voor haar eigen kinderen te zorgen. Als Cléo de zomer bij Gloria in Kaapverdië mag doorbrengen, vormen deze maanden hun laatste herinneringen samen.

Koop je kaarten (regulier 11,50 euro / student 8,00 euro) via website: lux-nijmegen.nl/programma/ama-gloria/