Theatersport Buiten Bereik. (Foto: Buiten Bereik)
Theatersport Buiten Bereik. (Foto: Buiten Bereik) Foto: Buiten Bereik

Theatersport Buiten Bereik

NIJMEGEN - Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij alles ter plekke wordt bedacht aan de hand van suggesties van het publiek. 

Het 30-jarig jubileum van Buiten Bereik op vrijdag 12 april in de Lindenberg in Nijmegen wordt een avond om nooit te vergeten! Laat je verrassen door hilarische scènes, onverwachte wendingen en interactie met het publiek. Aanvang 20.30 uur. Kaartjes 10,00 euro.

OV-spreekuur

NIJMEGEN - OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen hun leeftijdgenoten het gemak van het openbaar vervoer ervaren. 

Tijdens inloopspreekuren geven OV-ambassadeurs antwoord op al uw vragen over het openbaar vervoer. Zo is er een inloopspreekuren in Bibliotheek de Mariënburg in Nijmegen op dinsdag 9 april van 10.30 tot 12.00 uur. Wilt u liever telefonisch advies? Bel tel. 038 – 303 80 10. Meer info: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.

Optreden Karel Bosman bij Basta

NIJMEGEN - In kringloopwinkel Basta treedt zaterdag 13 april Karel Bosman op. Het optreden is van 15.00 tot 17.00 uur. Entree vrij/vrijwillige bijdrage. Basta is gevestigd aan de Begijnenstraat 34 in Nijmegen.

Zanger, gitarist, liedjesschrijver, verhalenverteller en vertaler Bosman noemt zichzelf 'oude charmezanger'. In 2018 verscheen het muzikale luisterboek 'Nijmeegse Marieke', het middeleeuwse verhaal verteld in 24 liedjes. Bosman schreef daarvoor alle teksten en de liedjes werden gespeeld en gezongen door een twintigtal bevriende muzikanten met dichteres Marjolein Pieks in de rol van Marieke. 

Voor zijn optreden bij Basta zaterdag 13 april zal Bosman een keuze maken uit zijn rijke en gevarieerde repertoire. Dat doet hij graag onvoorbereid, spontaan ter plekke.

Dubbelconcert Chayah en Elíse

NIJMEGEN - Podium 1390 presenteert zondagmiddag 14 april van 14.00 tot 16.00 uur in de kleine theaterzaal van Lindenberg Aldenhof aan Aldenhof 13-90 in Nijmegen een dubbelconcert met Chayah en Elíse. 

Chayah zingt met zoete zachte stem, begeleidt haar prachtige zelf gecomponeerde liedjes op gitaar. Zij stond in de spotlight bij de Popronde, Eurosonic, 3FM, als beste Singer-Songwriter. Elíse is singer-songwriter, afkomstig uit Nijmegen. Zij bracht in 2023 haar debuut single 'Train' uit met medewerking van de Ierse folkartiest John Carrie. Kaarten zijn online te bestellen via www.podium1390.nl.

Concert Nijmeegs Parkinsonkoor

BEMMEL/NIJMEGEN - Het Nijmeegs Parkinsonkoor, de Mr P's Singers onder leiding van Emiel Hoefnagel, verzorgt zondag 14 april in de Theaterkerk in Bemmel een concert voor vrienden, familie en belangstellenden. 

Het koor zingt bekende en minder bekende liedjes in meerdere talen. Het concert wordt gepresenteerd door Jochem van Gelder. De Theaterkerk is te vinden aan Markt 5 in Bemmel. Aanvang 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur. Entree: donatie (cash). Kaartjes svp vooraf reserveren via annvanrijn42@gmail.com

'Ervaringen
in de Tropen'

OVERASSELT - Op uitnodiging van 'Terug in de tijd van toen' verzorgt orthopedisch chirurg Gerrit Jan van Norel een presentatie getiteld 'Ervaringen in de Tropen'. De presentatie is maandag 15 april in het Verenigingsgebouw aan Willem Alexanderstraat 1 in Overasselt van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. 

Een unieke gelegenheid om inzicht te krijgen in ervaringen en perspectieven uit een tropische omgeving, gepresenteerd door een ervaren medisch professional. Toegang is gratis.