Hospice Behtlehem.
Hospice Behtlehem. Foto: Kalorama

Overnamekandidaat gezocht voor Hospice Bethlehem

Algemeen

NIJMEGEN - Met ingang van 1 oktober 2024 gaat Kalorama stoppen met het verlenen van hospicezorg in Hospice Bethlehem. Hoge huurkosten, korter verblijf van de gasten en lage tarieven voor de hospicezorg maken dit moeilijke besluit onvermijdelijk. Kalorama wil graag een overnamekandidaat vinden om het voortbestaan van het hospice in Nijmegen zeker te stellen. 

“In september 2023 kregen wij al het advies om te stoppen met onze hospicezorg”, aldus Fieke van Deutekom, bestuurder van Kalorama. “Ik wilde alles op alles zetten om dit te voorkomen. We doen nu een uiterste inspanning om een geschikte overnamekandidaat te vinden zodat dit bijzondere hospice in het centrum van Nijmegen kan blijven voortbestaan. We streven er naar om uiterlijk 1 januari 2025 de hospicezorg over te dragen. Tot 1 oktober 2024 wijzigt er nog niets in ons opnamebeleid.”

“Ik ben trots op ons hospice en de waardevolle en warme zorg die medewerkers en zorgvrijwilligers bieden, dit wordt in de regio enorm gewaardeerd. Er is mij alles aan gelegen dat de hospicezorg voortgezet wordt en daar zetten we ons voor in. Met het zoeken naar een overnamekandidaat gaan we voor het behoud van banen van onze gewaardeerde medewerkers en van onze zorgvrijwilligers en van de continuïteit van zorg.”