Nieuwe looptest: deelnemers gezocht voor onderzoek

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - Een drempel. Een tegel die scheef ligt. Een druk kruispunt. Dit soort obstakels kunnen hindernissen vormen in het dagelijks leven, zeker voor mensen die door ziekte slechter lopen. Om met dit soort obstakels om te gaan, kan het nodig zijn om het lopen aan te passen.

De Sint Maartenskliniek heeft een test ontwikkeld waarmee ze willen meten hoe goed iemand het lopen kan aanpassen. Dit doen ze door middel van een stapladder. Om de betrouwbaarheid van deze stapladder te onderzoeken, zijn ze op zoek naar deelnemers.

Deelnemers aan het onderzoek worden twee keer verwacht in de Sint Maartenskliniek. De eerste keer loopt u over de stapladder en zult u enkele taken op een loopband uitvoeren. Dat duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. De tweede keer voert u alleen de stapladder uit. Dat duurt ongeveer een half uur. De tweede meting is 1-2 weken na de eerste meting. Beide afspraken worden in overleg met u gepland.  

U kunt meedoen aan het onderzoek als u: 75 jaar of ouder bent; 10 minuten zonder rollator of krukken kunt lopen en geen pijn of andere aandoeningen heeft die het lopen beïnvloeden.

Meer informatie en aanmelden? Stuur een mail naar studiedeelnemer@maartenskliniek.nl om u aan te melden of voor meer informatie.