Wandelen over de Duivelsberg. (Foto: R. Peters)
Wandelen over de Duivelsberg. (Foto: R. Peters) Foto:

Op pad met 'En Route 10-17'

NIJMEGEN - Wandelgroep 'En Route 10-17' Nijmegen is opgericht in 2018. De leden lopen ieder weekend, afwisselend op zaterdag of zondag (met Pasen, Pinksteren en Kerstmis op maandag). 

Er wordt gelopen in het Rijk van Nijmegen, Noord-Brabant, Duitse Reichswald en in de uiterwaarden van Maas en Waal. 

Het betreft wandeling van zo'n 10 tot 17 km (met of zonder moeilijkheidsgraad). Looptempo: 4,5-5 km/uur. De wandelingen starten om 10.30 of 11.00 uur. Er wordt vlot gelopen met onderweg een paar korte pauzes. Na de wandeling is er (meestal) gelegenheid om samen iets te drinken. Af en toe is er een 'bijzondere' wandeling met een inleiding en het eerste uur van de wandeling wordt dan in stilte gelopen. Sportieve honden zijn welkom. 

Geïnteresseerden/introducés kunnen een keer gratis meelopen. Meer info of aanmelden: 06-12072789, enroute.annette@gmail.com of kijk op wandelenenroute.blogspot.com.


Phion speelt 
balletmuziek

NIJMEGEN - Een geraffineerd Frans programma bij een van de laatste concerten van Phion dit seizoen. Op zondag 21 april om 14.15 uur klinkt de balletmuziek 'Daphnis et Chloé' van Ravel in De Vereeniging in Nijmegen. Maar ook de delicate liederen Les nuits d’été van Berlioz gezongen door de Franse sopraan Véronique Gensen. En als ouverture een Ricercare van Hendrik Andriessen. Op de bok staat Kerem Hasan. Aanvang 14.15 uur.

In het programmaboekje bij dit concert staan alle liedteksten; vertaald door violist Arthur Ornee. Zo kan men meelezen met de liederen uit Les nuits d’ été. Programmaboekje staat op phion.nl. Inleider bij het concert is Kees Wisse (één uur voor aanvang van het concert).

Kindervoorstelling in theater de Klif 

NIJMEGEN - Dolf Moed (Theaterfiets) verzorgt op zondagmiddag 21 april een interactieve kindervoorstelling (4+) in Theater de Klif aan de Pijlpuntstraat 1 in Nijmegen: 'De lakei en de prinses'. 

De zorgzame, maar wel een beetje klungelige lakei Hannes zorgt al jaren voor de prinses. Elke ochtend staat hij vroeg op om het hele kasteel te poetsen en bakt ook nog een broodje voor de prinses. Daarna maakt hij haar wakker. Maar vandaag gaat alles mis. Raaf, die altijd andere vogels pest, voert weer iets in zijn schild. Als dan ook de prinses spoorloos is, dan weet de lakei het niet meer. Het publiek schiet hem te hulp. Samen leren zij Raaf een lesje. Maar vinden ze de prinses nog terug? De voorstelling begint om 14.00 uur. Kaartjes (7,50 euro) via www.theaterdeklif.nl

Danscafé voor 
senioren

NIJMEGEN - Muziek- en dansliefhebbers zijn dinsdag 23 april welkom in Seniorencafé Burgerlust in OBG aan Prof. Cornelissenstraat 2 in Nijmegen. De avond wordt verzorgd door het duo Jersey. Zij spelen voor ieder wat wils: stijldansen, linedance en beat. Van 19.30 tot 22.30 uur. De toegang is gratis, maar vergeet niet om contant geld mee te nemen voor de drankjes.

Lezing over 
de vogeltrek

NIJMEGEN - Bart Heijne verzorgt dinsdag 23 april een lezing over de vogeltrek. De lezing in het Parochiehuis van de Antonius van Paduakerk aan de Van Slichtenhorststraat 81 in Nijmegen is van 20.00 tot 22.00 uur. Entree 5,00 euro; leden van KNNV, IVN en Groei & Bloei gratis. Ieder voorjaar vliegen miljarden vogels van hun wintergebieden naar de broedgebieden en in het najaar weer terug. Maar waarom doen ze dat? En hóe doen ze dat? En waar en wanneer kunt u iets van dit spektakel meekrijgen?