Bloemen haken voor hulp aan Oekraïne

NIJMEGEN - De oorlog in Oekraïne is ruim twee jaar aan de gang en het einde is nog niet in zicht. Hulp blijft nodig. De Nijmeegse/Leidse studentenorganisatie Keep them Warm organiseert al twee jaar lang hulptransporten naar de grens bij Polen.

De organisatie vertrekt met bussen vol hulpmiddelen als kleding, voedsel, powerbanks en medicatie naar de grens. Als ze terugkeren naar Nederland nemen ze vluchtelingen mee. Om deze transporten mogelijk te maken, is geld nodig. Met het project 'Haak aan voor Keep them Warm' wordt er in de weken voorafgaand aan de Vierdaagse op een ludieke en creatieve manier geld ingezameld voor Keep them Warm.

Ben je creatief, houd je van haken en wil je de mensen in Oekraïne helpen? Doe dan mee met het project 'Haak aan voor Keep them Warm'. "Traditiegetrouw ontvangen Vierdaagselopers tijdens de intocht bloemen van de supporters. Het idee is om (duurzame) bloemenitems te haken die uitgedeeld kunnen worden aan de Vierdaagselopers. De items worden vanaf half juni in de Stevenskerk verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar Keep them Warm. Doe mee en haak (bloemen)items zoals een bloemenketting, sleutelhanger, gladiolen, broches of vlaggen. De vorm staat helemaal vrij", aldus de organisatie.

"Houd bij voorkeur de kleuren van de Vierdaagse aan (oranje/groen), eventueel uitgebreid met de dagkleur van de Vierdaagse, zoals oranje/groen/roze; oranje/groen/blauw. Bloemen in de kleur van de Oekraïense vlag kan uiteraard ook (geel/blauw). In de Stevenskerk staat bij de Zuiderkapel een kistje waarin je de items kunt deponeren. Deze kunnen tot uiterlijk 1 juli ingebracht worden."

Meer informatie over hulpproject: www.keepthemwarmukraine.com