Workshops Yoga en Schrijven in Marikenhuis

NIJMEGEN - Belangstellenden kunnen woensdag 1 mei in het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen deelnemen aan de cursus Yoga, moed en mededogen en de workshop Schrijven. 

In de cursus Yoga, moed en mededogen laat yoga-leraar William Yang je kennis maken met een speciale vorm van yoga en meditatie. Yang heeft deze methode ontwikkeld in zijn jarenlange werk met mensen die zijn getroffen door kanker, zowel patiënten als hun naasten. In deze vorm van yoga gaat het erom het energieniveau te verhogen en de geest- en levenskracht te versterken. De oefeningen zijn eenvoudig en ontspannend en iedereen kan eraan meedoen. Aanvang 11.00 uur.

Workshops Schrijven

Vrijwilliger en schrijfdocent Maria van den Hombergh geeft een aantal workshops Schrijven. In iedere workshop komt een ander thema aan bod. Op woensdag 1 mei kun je van 13.30 tot 16.30 uur deelnemen aan de workshop ‘Schrijven van korte verhalen’.

Ieder kort verhaal begint met een goed idee. In deze workshop leer je hoe je een verhaal kunt opbouwen aan de hand van een structuur die houvast en richting geeft. Ook leer je zintuigelijk en beeldend schrijven, net als het schrijven van een dialoog. 

De andere workshops schrijven zijn op 10 juli, 14 augustus, 9 oktober en 11 december. De thema's die aan bod komen zijn het schrijven van kinderverhalen, sprookjes, associatief schrijven, columns en creatief schrijven.

Voor aanmelding ga naar de website marikenhuis.nl/agenda. Deelname kost 2,50 euro per keer.