Nijmegen kleurt oranje met Koningsdag

NIJMEGEN - Koningsdag op de Goffertweide is zaterdag 27 april het grootste Koningsdag evenement in de gemeente Nijmegen. Er is tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te doen, met name voor kinderen. 

Zo is er een 27 meter lange stormbaan van het Springparadijs, klim op een klimwand of toren, er is poppenkast en een draaimolen, er zijn scoutingactiviteiten, zoals kratstapelen en natuurlijk kun je snoepen van ijs, popcorn en suikerspin. Verder zijn er demonstraties van Turnvereniging De Hazenkamp en volleybalvereniging Vocasa en er is een optreden van de Stefaantjes. 

Verder kun je muziekinstrumenten uitproberen op het muziekplein bij Jeugddrumfanfare de Stefaantjes, Slagwergroep Neerbosch-Oost en Het Keizerstadsjeugdorkest

Kings & Queens Festival

Nog nooit eerder was er buiten de Vierdaagsefeesten om een festival op het stadseiland Veur-Lent. Toch gaat dat dit jaar gebeuren. Vier daar Koningsdag tijdens het Kings & Queens Festival. Het brengt je vooral afro-, amapiano-, soul en elektronische R&B muziek. Tickets en meer info op strandbarstek.nl/kingsandqueens.

Ook op het Koningsplein, Faberplein en de Grote Markt is van alles te beleven.

Oranjepop

Zaterdag 27 april trappen we het festivalseizoen af in het Hunnerpark met Oranjepop. Met aansprekende (inter-)nationale namen tot opkomende bands: op Oranjepop kan je de hele dag dansen. Meer info: www.doornroosje.nl/festival/oranjepop/.