Afbeelding
Foto:

Een kijkje in de wereld van de taxidermie

woensdag 1 mei 2024 10:30 tot 16:00

NIJMEGEN - Altijd al willen weten hoe een zoogdier wordt opgezet? Op woensdag 1 mei geeft de Museumwinkel.com in Nijmegen weer een kijkje achter de schermen. Dit keer met Daphne Plugers, Nederlands kampioen prepareren. Zij verzorgt de gehele dag prepareer-demonstraties waarin alle geheimen van het eeuwenoude vak aan bod komen!

Daphne, gespecialiseerd in het opzetten van huisdieren, heeft tijdens de Nederlandse kampioenschappen in april 2024 de titel Nederlands Kampioen behaald en ging met de meeste awards van de kampioenschappen naar huis. Ze deed mee met een Kangal Boerboel hond, een dwergmangoest en een vosmangoest.

Maar hoe gaat dat prepareren, oftewel opzetten, in zijn werk? Daphne laat het zien! Op woensdag 1 mei geeft zij tekst en uitleg. Jong én oud is deze dag welkom om te komen kijken en vragen te stellen.

De zes preparateurs van De Museumwinkel.com die in het prepareer atelier werken, vallen regelmatig in de prijzen bij Nederlandse én Europese kampioenschappen.

Enthousiast geworden? Kom langs! Toegang is gratis, ‘preppen’ hoeft niet en vooraf aanmelden is niet nodig. Bezoekers krijgen op deze dag ook nog eens 15% korting op het gehele assortiment in de winkel.

De demonstraties vinden plaats bij de Museumwinkel.com in de Van Welderenstraat 114 te Nijmegen van 10.30 tot 16.00 uur.

www.demuseumwinkel.com