Minifestival Dag van de Arbeid

woensdag 1 mei 2024 17:00 tot 23:00

1 mei Minifestival: over arbeid en solidariteit

PvdA en GroenLinks Nijmegen organiseren samen met de FNV een Minifestival ter ere van de Dag van de Arbeid, op woensdag 1 mei. Met bekende sprekers en muziek. Vanaf 17:00 uur bij de Achtertuin op het Vasimterrein.

Het doel is om net als overal ter wereld een jaarlijks terugkerend feest te vieren, waar links en progressief Nijmegen bijeenkomt om het te hebben over de strijd voor betere arbeidsvoorwaarden, tegen uitbuiting en voor onderlinge en internationale solidariteit.

1 Mei wordt in Nederland al gevierd sinds 1890, maar is anders dan Koningsdag of Pinksteren geen nationale feestdag,  waarop iedereen vrij heeft. Om die reden begint het feest in Nijmegen om 17.30 uur (inloop vanaf 17 uur). 

Er zijn diverse sprekers die met tussenpozen ieder kort de aanwezigen zullen toespreken: Serge van der Slot (PvdA-bestuurslid Nijmegen en arbeidsjurist/promovendus Radboud Universiteit), Hans Theunissen (FNV-Rijk van Nijmegen, specialist arbeidsmigratie), Lisa Westerveld (Groen Links PvdA tweede kamerlid), Anna Koolstra (Groen Links PvdA kandidaat Europees Parlement), Ayse Terzi (Groen Links gemeenteraadslid en econoom). 

Tussendoor is er muziek en er is een speakers corner waar ieder die daar behoefte aan heeft in maximaal 3 minuten een boodschap kwijt kan. Met het oog op de overlast voor omwonenden eindigt de avond om 23.00 uur. Het is geen besloten ledenbijeenkomst, maar een feestavond die open is voor iedereen met een links hart.

Minifestival Dag van de Arbeid, woensdag 1 mei 2024, 17.00 - 23.00 uur, DE Achtertuin, De Kolk 14 in Nijmegen. Nb De Achtertuin beschikt over een restaurant.