Gezelligheid op het terras na het volbrengen van de tocht!
Gezelligheid op het terras na het volbrengen van de tocht! Foto: R&TC Groenewoud

Toertocht Heimwee

zondag 19 mei 2024 9:00

NIJMEGEN - Dit jaar organiseert wielervereniging R&TC Groenewoud de 24e editie van Toertocht Heimwee en wel op zondag 19 mei. Nieuw is de 50-kilometerroute, om een breder publiek van wielerliefhebbers aan te spreken. Daarnaast zijn er de gebruikelijke 85- en 130-kilometerroutes. 

Wielrenners kunnen op alle routes genieten van de afwisseling van rivieren, heuvels en bossen rondom Nijmegen. De langste route gaat langs Kleve, waar de Klever Berg (106 meter) bedwongen wordt. De deelnemers kunnen bij Boscafé Merleyn op krachten komen en hun traditionele stempelkaart laten afstempelen. En op de laatste pittige beklimmingen rond Berg en Dal en Beek wordt duidelijk waar Heimwee naar Nijmegen zijn naam aan ontleent!

Kleinschaligheid, gezelligheid en het authentieke Nijmeegse wielergevoel staan centraal. De start- en finishlocatie is zoals altijd café Frowijn aan de Pontanusstraat in Nijmegen De beroemde tombola met mooie prijzen zal niet ontbreken.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Inschrijven kan online via heimweenaarnijmegen.nl. Inschrijven bij Frowijn op de dag zelf is alleen mogelijk als het maximum aantal inschrijvingen nog niet bereikt is. Inschrijven en start om 09.00 uur.