"Marine Structure" (rvs) van Marco Käller.
"Marine Structure" (rvs) van Marco Käller. Foto: nvt

Marco Käller exposeert stalen kunstobjecten

zondag 5 mei 2024 14:00 tot zondag 30 juni 17:00

NIJMEGEN - Galerie Zeven Zomers aan de Marikenstraat 50 in Nijmegen opent zondag 5 mei een expositie met werken van Marco Käller. De opening start om 14.00 uur met een welkomsttoespraak door Eelko van Iersel. De tentoonstelling is te zien t/m 30 juni.

Käller groeide op in Nijmegen. Momenteel woont en werkt hij in Makkum, dichtbij het IJsselmeer en de Waddenzee. Door zijn passie voor het water leerde Käller de meest uiteenlopende mensen kennen: zeilers, vissers en waddengidsen, officieren van marine en koopvaardij. Ze delen allemaal dezelfde fascinatie: de zee en het uitzicht op die eindeloze - steeds veranderende - watermassa. 

Käller begrijpt dit gevoel persoonlijk en artistiek heel goed. Tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom water voor sommigen bedreigend is, terwijl het voor anderen een onbegrensde wereld van vrijheid vertegenwoordigt. Het leven in Friesland wordt gekenmerkt door leven met water. Dit geeft aanleiding tot prachtige verhalen over leven met de zee, wadlopen, garnalen vangen en stukken van scheepswrakken vinden. Voor de kunstenaar levert dit steeds weer inspiratie op voor nieuwe vormen in verschillende materialen. 

De afgelopen jaren heeft hij zich toegespitst op het maken van wandobjecten en kunstobjecten in cortenstaal en roestvrij staal. Dit stoere materiaal leent zich erg goed voor zijn hedendaagse kunstobjecten.

www.zevenzomers.nl