Koningin Máxima aanwezig bij start Ontdekdezorg week

Algemeen

Nijmegen - Koningin Máxima is maandag 22 maart aanwezig bij de start van de Ontdekdezorg week 2021. Zij gaat digitaal in gesprek met vier herintreders/zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn. Onder hen Melvin Kolf, die als oud prof-voetballer de carrièreswitch maakte naar jeugdwerker en enkele jaren geleden Presikhaaf University in Arnhem mede-opgericht heeft.

Veel Nederlanders kijken door corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De ervaringen van de zorg- en welzijnsmedewerkers met deze overstap staan centraal in het gesprek met koningin Máxima. De deelnemers zijn werkzaam in diverse branches binnen Zorg en Welzijn. Naast jeugdwerker Melvin Kolf uit Arnhem sluiten een begeleider gehandicaptenzorg, verpleegkundige en een thuiszorgmedewerker aan. Je kunt de opening bijwonen via deze link: https://www.ontdekdezorgweek.nl/landelijkeactiviteit/opening-ontdekdezorg-week-2021/

Landelijke webinars

Tijdens de digitale Ontdekdezorg week van 22 tot en met 27 maart kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in Zorg en Welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Er zijn landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’ of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’ Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, zoals de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen, welzijn of geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast kun je rondkijken op de digitale Ontdekdezorg markt, waar werkgevers uit Zorg en Welzijn zich presenteren. Bezoekers kunnen direct contact leggen met zorgorganisaties en een afspraak inplannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt. Op de website www.ontdekdezorgweek.nl staat een overzicht van alle activiteiten door het land heen.

Regionale webinars

Samen met de Werkgeverservicepunten/leerwerkloket en een aantal onderwijsorganisaties is een actief programma gemaakt. Via online activiteiten krijg je praktische informatie over leren en werken in Zorg en Welzijn in Gelderland: op dinsdag over de mogelijkheden in regio Foodvalley en Rivierenland, op woensdag in regio Arnhem en donderdag in regio Nijmegen. Check het programma van de regionale online activiteiten in jouw buurt via www.werkeninzorgenwelzijn.nl/nl/evenement/ontdekdezorg-week en schrijf je in!