Tijdelijke uitleen van bordspellen

Algemeen

Nijmegen - De donkere maanden nodigen uit voor een bordspel. Maar wat als je geen bordspel hebt of het spel tijdelijk even niet speelt? Het nieuw initiatief De Coronaspelletjeskast wil vragers en aanbieders van bordspellen in de gemeente Nijmegen bij elkaar brengen.

Nijmegen - “Door corona is er een stagnatie ontstaan in de levering van bordspellen door fabrikanten aan speelgoedwinkels. Ons plan: liefhebbers van bordspellen bij elkaar brengen om spellen van en aan elkaar te lenen”, aldus Willy Mackaaij. “Mensen die spelletjes thuis in de kast hebben staan en niet gebruiken, kunnen deze tijdelijk uitlenen aan andere spelliefhebbers.”

Speelotheek WonderLent heeft meegedacht in de opzet van het digitale uitleensysteem. “Er wordt een database opgezet waarin aanbieders en vragers van spelletjes in kaart worden gebracht. De vragers krijgen eerst een overzichtslijst van spelletjes zónder naam en adresgegevens van de aanbieders. Na keuze van een spel krijgt men de persoonsgegevens. Vervolgens legt de vrager contact met de aanbieder en worden afspraken gemaakt over ophalen en terugbrengen van het betreffende spel.” 

Voor vraag en aanbod: spelletjeskast@xs4all.nl of Facebook.com/De-Corona-spelletjeskast-102476708386099