De spelende mens

Algemeen

Nijmegen - Wat bezielt de spelende mens? De een gaat helemaal op in bordspellen, de ander speelt bloedfanatiek een partijtje voetbal of gamet tot diep in de nacht. Waarom hoort spelen niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen? Bekijk woensdag 30 mei in LUX Nijmegen de korte documentaire ‘De spelende mens’ en leer van filosoof Elize de Mul en cultuurwetenschapper Léon Hanssen wat het belang van spelen is voor onze cultuur en onze samenleving. De bijeenkomst is van 20.00 tot 22.00 uur.

De Nederlandse documentairemaker Sanne Rovers maakt de film ‘De spelende mens’. Hierin laat ze spelende volwassenen zien. Een weekend als Viking door het leven of crossen door een modderpoel: de een gaat er helemaal in op, de ander vindt het een wonderlijk tijdverdrijf. ‘De Spelende Mens’ neemt je mee langs waaghalzen, vrije geesten en noeste knutselaars; volwassenen die zich volledig overgeven aan het spel. Soms zo erg dat de toeschouwer zich afvraagt: wat bezielt de spelende mens? In april won ‘De spelende mens’ de publieksprijs bij het Internationale korte filmfestival Go Short. Na de korte documentaire gaan cultuurwetenschapper Léon Hanssen en filosoof Elize de Mul met elkaar in gesprek over de vraag wat de betekenis van spel is.

Deelname kost € 5,- | Medewerkers van de RU, studenten, scholieren, Radboud Reflects-abonnees, Alumni Benefits Card-houders en PV Radboud-leden gratis

www.ru.nl/rr/spelendemens

Facebook: https://www.facebook.com/events/2054922221417719/