Afbeelding

Happietaria levert mooi bedrag op

Algemeen

Nijmegen - Het studenteninitiatief Happietaria Nijmegen heeft 27.175,96 euro opgehaald voor Eritrese vluchtelingen.

Happietaria Nijmegen is een project waarbij om het jaar christelijke studenten geheel vrijwillig een maand lang met elkaar een restaurant runnen. Dit jaar streek Happietaria voor de 10e keer neer in Nijmegen. Na vier weken hard ploeteren werd er afgelopen week uitbundig gevierd dat het goededoelenrestaurant succesvol is verlopen.

Voorzitter Margreeth Verschuren: “Zo heerlijk om Happietaria met elkaar, in het pand van Bistro Allerlei waar we het een maand lang met elkaar mochten doen, op deze manier af te sluiten! Ik wil zeker ook nu benadrukken dat we dit nooit zonder alle studentenvrijwilligers hadden kunnen bewerkstelligen. En ook alle mensen die hier zijn komen eten: hartelijk dank! Zonder u was het niet gelukt!”

De studenten wilden de afgelopen maand 30.000 euro ophalen om vakopleidingen voor Eritrese vluchtelingen, die naar Ethiopië zijn gevlucht, te bekostigen. Verschuren: “We hebben ons doel net niet gehaald, maar teleurstelling proef ik bij niemand. We kunnen met dit bedrag maar liefst 16 Eritreërs een vakopleiding en daarmee een toekomst geven. Dat is toch fantastisch?”

Naar verwachting opent de 11e Happietaria Nijmegen in 2020 de deuren.

Afbeelding