Oproep Nijmeegse Wooncoalitie: ‘Help internationale studenten!’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De Nijmeegse Wooncoalitie roept Nijmegen op om internationale studenten te helpen! Afgelopen maand heeft de Nijmeegse Wooncoalitie een couchsurfing netwerk opgezet om dak- en thuisloze internationale studenten tijdelijk onderdak te bieden. 

“Door de huidige huisvestingscrisis kunnen te veel internationale studenten geen betaalbare en geschikte huisvesting vinden. Ons netwerk biedt deze studenten tijdelijke huisvesting aan door ze te matchen met een gastvrije host die een bank of extra kamer voor hen overheeft. Niet alleen eerstejaars internationale studenten maken gebruik van dit netwerk, maar ook diegenen wiens SSH& short-stay contract beëindigd is. Met name deze laatste groep heeft vaak moeite met huisvesting vinden na het einde van hun jaarcontract aangezien deze niet tussentijds opzegbaar is.

“Op dit moment hebben we al een handvol internationale studenten weten te helpen door ze te matchen aan een host. Maar er zijn meer aanmeldingen van internationale studenten dan van mensen die hen tijdelijk kunnen huisvesten. Voor elke host die zich aanmeldt, hebben we drie tot vier internationals op de wachtlijst staan. Wij roepen daarom mensen in Nijmegen, en met name studenten, op om internationale studenten zonder onderdak tijdelijk te helpen. Dit kan natuurlijk door zelf tijdelijk een international onderdak te bieden, maar ook door bewustzijn over deze situatie en ons netwerk te verspreiden.” 

Hosts en internationale studenten kunnen zich aanmelden via forms.gle/H9TyeVKXzmeByqKH6. Voor vragen kan gemaild worden naar woonprotestnijmegen@gmail.com.