StAAD-special: ‘Nijmegen Blijft in Beeld’

Algemeen Kort nieuws

NIJMEGEN - De StAAD-special vrijdag 21 oktober heeft als thema ‘Nijmegen Blijft in Beeld’. De bijeenkomst is op locatie Wijkcentrum Dukenburg, Meijhorst 7039 in Nijmegen van 14.00 tot 16.00 uur. Vrij entree. Maximaal 170 bezoekers.

“Stichting Nijmegen Blijft in Beeld komt naar Dukenburg om u te laten genieten van het verleden. De bewegende beelden uit de collectie zorgen ervoor dat u Nijmegen en omstreken kunt herbeleven of misschien wel laten zien hoe mooi het hier vroeger was.”

 De film- en videocollectie van Stichting Nijmegen Blijft in Beeld telt op dit moment 1500 films en 500 videobanden, waarvan de oudste film uit 1912 stamt. Veel materiaal gaat over de stad maar ook bedrijfsfilms, familieopnames en mooie documentaires zitten in de collectie 

De 35 jaar geleden opgerichte Stichting Nijmegen Blijft in Beeld verzamelt, bewerkt en vertoont bewegende beelden van Nijmegen en omgeving. Dit heeft geleid tot één van de grootste collecties van een stad en zijn omgeving. Vrijwilligers geven informatie over de activiteiten van de stichting. Bij hen kunt u ook terecht als u zelf oude films, video’s of dvd’s heeft waarvan u denkt dat die interessant zijn voor de collectie. En natuurlijk kunt u zich dan ook opgeven als donateur.