Theater Jaski speelt de muzikale voorstelling Familie Vermi-Celli.
Theater Jaski speelt de muzikale voorstelling Familie Vermi-Celli. Foto: De Schaapjesfabriek

‘Thuiskomen’ op Nijmeegs Kinderboekenfeest

Algemeen

NIJMEGEN - De Lindenberg vormt zondag 15 oktober het decor voor het jaarlijkse Nijmeegs Kinderboekenfeest

Dit jaar kijken kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar bij mensen binnen en ontdekken hoe thuis overal anders is. Met voorstellingen, workshops, film, verhalen, schrijvers, een proeverij, huiskameractiviteiten en boeken. Het Kinderboekenfeest is onderdeel van de landelijke Kinderboekenweek 2023 met dit jaar het thema ‘Bij mij thuis’.

Van een verliefde buurman die schildpadden kan laten groeien tot een buitenbeentje dat in een muzikale roadtrip op zoek gaat naar een Best Friend Forever; in het theater kan alles. Theatergroep Nooitgedacht is te zien met de voorstelling Groei! (4+), gebaseerd op het verhaal Ieorg Idur van Roald Dahl. 

‘Rare week’

Theater Jaski speelt de muzikale voorstelling Familie Vermi-Celli (6+). Ook kunnen bezoekers kijken naar de film Mijn bijzonder rare week met Tess (7+), gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz. Anna is zelf ook aanwezig en deelt hoe het is om een schrijver te zijn.  

Van het maken van een echt werkend leeslampje tot een proeverij met de ingrediënten uit de smakelijke boeken van schrijver Reza Kartosen-Wong; ook dit jaar zijn er workshops voor alle leeftijden. Zo zijn er theaterworkshops waarin allerlei droomhuizen en -straten bij elkaar worden verzonnen. 

Striptekenaar en illustrator Renée Rienties -bekend van de populaire kinderboekenreeks Snelle Sam- leert kinderen hun eigen personage te tekenen, geïnspireerd door de Japanse Mangastijl. En illustrator en kinderboekenschrijver Roel Seidell geeft een workshop waar kinderen kaarten gaan ontwerpen. Ondertussen leest hij voor uit zijn boeken en geeft tekentips.

Randprogramma 

Naast voorstellingen en workshops is er een uitgebreid doorlopend programma in en om de Lindenberg. Kinderen kunnen hier gratis aan deelnemen. Zo zijn er meet & greets met schrijvers, knutselactiviteiten, kunnen kinderen een podcast maken en is er een huiskamerdisco.

Meer informatie

Het complete programma voor het Nijmeegs Kinderboekenfeest 2023 is te vinden op www.delindenberg.com/kinderboekenfeest. Prijzen variëren van 3,00 euro voor een workshop tot 5,00 euro voor een voorstelling. Het randprogramma is gratis.

 

Roel Seidell.
Renée Rienties.
 Scène uit de film Mijn bijzonder rare week met Tess.