Willy van Haaren, gouden medaillewinnares Nouhayla Largate en Kemal Kirmiziyuz.
Willy van Haaren, gouden medaillewinnares Nouhayla Largate en Kemal Kirmiziyuz. Foto: eigen foto

Nouhayla Largate bokskampioen van Nederland

Algemeen

NIJMEGEN - Namens de Boks Fabriek Nijmegen kwamen afgelopen weekend maar liefst drie boksers uit op wedstrijden voor het NK boksen in Rotterdam. Het resultaat; 1 x goud, 1 x zilver en 1 x brons.

Nouhayla Largate was nog steeds ongeslagen en heeft voor dit NK gekozen om te boksen in de -70 klasse en niet in de -75 kilo. Ze beschikt over een enorme wilskracht en is technisch een heel vaardige bokser. Mace Haverkamp uit Alphen aan de Rijn had geen kans tegen Nouhayla. Winst 3 tegen 0 en kampioen van Nederland bij de dames tot 70 kilo.

Zwaargewicht Kristian Gojkovic stond in de halve finale tegen Harut Parajam uit Den Bosch. Kristian trok deze wedstrijd volledig naar zich toe en won met 3 tegen 0. Een dag later stond hij tegen Jay Sprock uit Eindhoven in de ring. Kristian heeft een enorme progressie doorgemaakt, maar in de 1e ronde heeft hij waarschijnlijk door een harde stoot een scheur in zijn trommelvlies opgelopen. Daardoor kon hij de aanwijzingen uit zijn hoek niet meer horen. Kristian heeft wel door gebokst maar de finale verloren. Voor hem dus het zilver.

Niels van de Brink (-19) stond in de kwartfinale in de klasse tot 63,5 kilogram in de ring tegenover Shamil Koedatenov uit Tilburg. Hij won met 3 tegen 0. Een dag later stond de halve finale in de klasse C tot -63,5 kilo op het programma. Zijn tegenstander was Finn Paijmans. Niels kreeg halverwege zijn partij last van vermoeidheid, verloor deze halve finale maar ging wel met brons terug naar Nijmegen.