Muziek tijdens een Vrijheidsmaaltijd.
Muziek tijdens een Vrijheidsmaaltijd.

Organiseer op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd

Algemeen

NIJMEGEN - Wil jij ook de vrijheid vieren met jouw buurt, stichting, sportclub, personeelsvereniging of andere community? Dien dan nu een aanvraag in bij Vfonds om jouw vrijheidsmaaltijd financieel te ondersteunen. Geniet samen van lekker eten en drinken, vier de vrijheid en democratie en zorg er samen voor dat we dit nooit als vanzelfsprekend gaan zien.

Op 5 mei worden vinden in Nederland Vrijheidsmaaltijden plaats. “Hoe meer Vrijheidsmaaltijden, hoe meer mensen elkaar ontmoeten, hoe meer verhalen gedeeld worden en onbekenden veranderen in bekenden. Daarom motiveert het Vfonds buurtverenigingen, sportclubs, personeelsverenigingen en andere community’s om zelf een Vrijheidsmaaltijd op te zetten met een financiële bijdrage”, aldus Lindenberg Cultuurhuis. 

“De Vrijheidsmaaltijd kan allerlei vormen en maten hebben. De enige voorwaarde is dat je een stichting of vereniging bent, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.” Je hebt de mogelijkheid om een basis bijdrage aan te vragen (350 euro) voor minimaal 25 personen of een plus bijdrage (1000 euro) voor minimaal 50 personen. De aanvraag moet vóór 15 maart 2024 gedaan worden via www.vfonds.nl.

Lindenberg Cultuurhuis is Vrijheidsaanjager in het Rijk van Nijmegen namens het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Al jaren organiseert de Lindenberg Vrijheidsmaaltijden in Nijmegen in samenwerking met Bindkracht10. Met de bijdrage van het Vfonds kunnen nog meer mensen een Vrijheidsmaaltijd organiseren en dat moedigt de Lindenberg aan.