Afbeelding
Foto: Ernst Coppejans

‘Boys Won’t Be Boys’ doorbreekt stereotyperingen over mannelijkheid

Algemeen

NIJMEGEN - Stadsschouwburg en De Vereeniging, LUX en de Lindenberg presenteren met ‘Boys Won’t Be Boys’ hun vierde Programma voor de stad-voorstelling. Een vrolijke voorstelling die vooroordelen en stereotyperingen over mannelijkheid doorbreekt met een kleurrijke parade aan spelers. Te zien zaterdag 6 april in de Lindenberg. Aanvang 20.00 uur. Kaarten (19,50 euro) zijn te koop via: delindenberg.com/boys

Programmeur Arianne Perez-Koelman (Lindenberg): “Boys Won’t Be Boys is niet slechts een voorstelling, het is een terugkerende theatrale happening. De voorstellingen zijn speels en gevarieerd, en door de wisselende cast is elke avond anders. Op kunstzinnige wijze worden vooroordelen en stereotypen doorbroken, dat vind ik erg mooi en waardevol.”

Wervelende vrijplaats

‘Boys Won’t Be Boys’ geeft persoonlijke en eerlijke verhalen over mannelijkheid een podium, en is een wervelende vrijplaats voor een diverse talentvolle groep spelers. Niemand past precies in het hokje man en precies dat wordt gevierd. Door een keur aan verhalen te delen op het podium worden vooroordelen en stereotypen doorbroken om zodoende dichter bij elkaar te komen. Host van de avond is initiatiefnemer Rikkert van Huisstede.

Boys Won’t Be Boys doorbreekt de mannelijke norm. Het initiatief groeide uit tot een maatschappelijk theaterproject waar spelers en jongeren de ruimte krijgen om zich in vrijheid uit te spreken als mens en theatermaker.

De spelers die aan de voorstelling in de Lindenberg meedoen zijn onder andere Rikkert van Huisstede (host), Julian Bohn, Lito Mabjaia, Nic Bruining, Bebe Berak Bebek, Mark Groeneveld en Vincenzo Turiano.

Programma voor de Stad

Met Programma voor de stad bieden de drie Nijmeegse podia - Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. Dit seizoen staat naast Boys Won’t Be Boys nog DE JOARDY SHOW van Jim Deddes & Oscar Aerts op het programma op woensdag 22 mei 2024 in de Stadsschouwburg.

Afbeelding