Steeds meer kinderen spelen nooit meer buiten.
Steeds meer kinderen spelen nooit meer buiten. Foto:

Aanmelden voor Basteicafé: ‘Naar buiten’

Algemeen

NIJMEGEN - In de huidige maatschappij groeit een deel van de kinderen op zonder buiten te spelen, sommige kinderen komen nauwelijks in contact met natuur. Is dat een probleem? Wat is er zo speciaal aan ons contact met de natuur? En hoe verschillend is de natuurbeleving tussen jonge kinderen, volwassenen en mensen in hun laatste levensfase?

In het Basteicafé van donderdag 16 mei nemen drie sprekers het publiek mee langs deze vragen, ieder vanuit een eigen invalshoek. Ze gaan in gesprek met het publiek, want iedereen heeft eigen natuurbelevingen en -ervaringen. Het Basteicafé is van 20.00 tot 22.30 uur. Deelname kost 7,50 euro.

Sprekers

Kunstenaar Janske Hombergen is bezig geweest met het kunstproject ‘Natuurherinnering’ voor ouderenzorgorganisatie De Waalboog. Samen met bewoners heeft Janske natuurherinneringen opgehaald, deze gecombineerd met haar eigen ervaringen en verwerkt tot fictieve verhalen. 

Marja de Kleijn werkt al 5 jaar bij Struin, centrum voor natuurpedagogiek en -kinderopvang. Ze gaat in het bijzonder in op de ontwikkeling van ‘veerkracht’ en de bijdrage die de natuur daarin kan hebben.

Cees van Woerkum is als wetenschapper geboeid door menselijk contact met de natuur. Het is interessant hoe verschillend je met de natuur bezig kunt zijn. Waarom kan de natuur ons zo fascineren; wat verklaart de verbondenheid met de natuur om ons heen?

Aanmelden

Schrijf je van tevoren in via een mail naar www.debastei.nl/basteicafe45. Let op: het aantal toegangsplaatsen is beperkt!